avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arendas neserios
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arendas neserios

Ce se intampla cu arendasul daca nu-mia dat arenda pe anul trecut si anul prezent?
Anul trecut mi-a spus ca nu s-a facut graul si nu are si mi-a spus ca-mi da anul acesta. Acum am fost la el si ma tot amana, c-o fi joi, c-o fi duminica.
Eu cum as putea sa-l actionez pe arendas pentru ca nu mi-a dat arenda 500 kg/hectar, conform contractului?
Ce as putea obtine daca l-as da in judecata pe arendas si daca se poate as mai vrea sa stiu la cat m-ar ajunge costurile de judecata?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:07, 28 August 2013
Cu contractul de arenda pe care-l aveti incheiat, pentru arenda de anul trecut, mergeti la un esecutor judecatoresc din regiunea dumneavoastra.
Pentru arenda care vi se cuvine in acest an trebuie sa vedeti in contract care e termenul pana la care trebuie sa va fie platita si deabia dupa aceea apelati la executor.
Pe contract nu scrie nici un termen, ci doar la recoltare proprietarul terenului (eu) primeste arenda aferenta.
Ar fi trebuit sa aveti in vedere ca sa se treaca acolo un termen clar, exprimat cel putin raportat la lunile calendaristice, in care sa fie exigibila acea obligatie de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arendare vichi_90 vichi_90 Buna ziua In anul 2006 am incheiat un contract de arendare cu o S.C. Acest contract a fost onorat doar pt. recolta din 2007 si asta doar cu o treime din ... (vezi toată discuția)
Renta viagera iulliana iulliana in cazul incheierii unei rente viagere pentru un teren agricol arabil extravilan, dupa decesul proprietarului pamantului, copii mai pot mosteni pamantul, ori ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am teren dat in arendă de ani de zile la o asociație ... 51971 51971 Bună ziua. Am teren dat in arendă de ani de zile la o asociație care de anul trecut a fost preluat de altă asociație neprimind nici un fel de contract de ... (vezi toată discuția)