avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Evacuarea de gunoaie din condominium, ce legislatie si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Evacuarea de gunoaie din condominium, ce legislatie si cai pot utiliza

Detin un apartament in centrul istoric al capitalei. Proprietarii a doua apartamente de la acelasi eta, care nu sunt locuite, au adunat munti de gunoaie. Acestea sunt depozitate si in holul comun si pe terasa coproprietate.Focar de gandaci si de infectie, loc unde se pare, dupa mirosul exhalat, ca exista si cadavre de animale
( sobolani?). Proprietarii refuza sa le evacueze de bunavoie. Presedintele asociatiei de locatari este total indiferent. Cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:09, 28 August 2013
Sesizati oficial autoritatea de sanatate publica nPresedintele de asociatie detine autoritatea si competenta in interesul general al proprietrilor sa desfasoare demersuri,inclusiv somarea proprietarilor pentru ca acestia sa ridice dejectiile de pe partea comunanNorma in vigoare prevede concret procedura si consecintele cauzarii de prejudicii partii individuale sau comune din imobil de locuit in comun
L nr 230/2007
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme miros, zgomot si gandaci la bloc dincadragosanton dincadragosanton Buna ziua, Imi cer scuze daca a mai fost pusa aceasta problema insa eu nu am gasit raspunsul in acest forum. Situatia nu este unica dar este destul de ... (vezi toată discuția)
Cresterea animalelor in interiorul satului Nicoleta20171102 Nicoleta20171102 Buna ziua sunt si eu intr_o situatie asemanatoare in satul in care m-am mutat toti vecini au animale: vecinul din dreapta are vreo 80 de capre si oi plus ... (vezi toată discuția)
Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti proprietarii? laura_yt laura_yt as dori sa stiu daca spatiile comune din bloc,ma refer la subsol,se pot folosi de catre toti proprietari din bloc sau numai de catre proprietarii ale caror ... (vezi toată discuția)