avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme miros, zgomot si gandaci la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme miros, zgomot si gandaci la bloc

Buna ziua,
Imi cer scuze daca a mai fost pusa aceasta problema insa eu nu am gasit raspunsul in acest forum.
Situatia nu este unica dar este destul de grava. Fiind locatar al unui bloc cu 8 etaje si locuind la etajul 2, am probleme de ceva timp (ani buni de zile) cu locatarul de deasupra mea. Ideea este ca la el in casa este un depozit de lucruri diverse (gunoaie) fapt ce a codus la dezvoltarea unui mediu toxic. Pentru ca nu era suficient, omul are constant in casa caini (3-4) cu puii lor + pisici. In casa mai traiesc si sobolani + foarte multi gandaci. Ideea este ca aceste animale isi fac nevoile pe jos iar el arunca apa pe jos in ideea de a spala. Apa s-a infiltrat astfel inundandu-ma constant. Problema cea mai grava sunt gandacii de bucatarie de care nu mai scapam, chiar daca facem dezinsectie curatam (am schimbat mobila , am varuit). Alta problema ar fi zgomotul produs de patrupede (imobilul fiind fara covoare) si mirosul ingrozitor care vine pe geamuri.
Am vorbit cu el de nenumarate ori, am facut plangere la asociatie, asociatia a facut o somatie. Comitetul nu poate intra in apartament pentru ca nu le da drumul. Prin urmare am facut zic eu cam tot ce statea in putere sa scapam cumva de problema.
Va rog din suflet sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in continuare pentru a scapa din aceasta situatie, ce demersuri, unde sa pot face plangere. S-a mers si la politie si ei au zis ca nu au ce sa faca...Chiar nu mai stiu ce sa fac...
Va multumesc
Buna ziua,
Conform Art.15 din Legea 230/2007 un delegat al Asociatiei de Proprietari poate intra intr-un apartament cu un preaviz de 5 zile, proprietarul apartamentului respectiv fiind obligat sa ii permita accesul. Totodata, conform Art.17 al aceleiasi legi daca proprietarul unui apartament provoaca in mod constient daune unui alt apartament are obligatia de a suporta cheltuielile de reparatie. Asadar, este clar vecinul dumneavoastra incalca legea si va sugeram sa consultati un avocat pentru a vedea care sunt demersurile pentru a merge in instanta si pentru a rezolva problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gandaci negri mari asociatie rixos rixos Buna ziua, Sunt proprietara unui apartament intr-o asociatie de proprietari si avem probleme cu gandacii. Am sesizat asociatia de proprietari si s-a facut ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni refuz dezinsectie (alergie la insecticid) adriana1900 adriana1900 Buna ziua! sa pus jos in scara la avizier anunt ca se va face dezinsectie in apartamente,ce se poate intampla daca nu ii primesc,au cum sa ma oblige? (vezi toată discuția)
Reabilitare termica, sobolani si gandaci in casa Bairrfhionn Bairrfhionn Bloculk meu a intrat in reabilitare termica acum 4 luni, de 3 saptamani nu mai lucreaza nimeni, si de 5 zile, datorita schelei ramase in fata blocului si ... (vezi toată discuția)