Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema pe care o am. Un angajat al firmei plateste pensie de intretinere copilului major, care a terminat liceul anul acesta. In dispozitivul hotararii judecatoresti scrie ca se plateste pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de 26 de ani. Angajatul a depus cerere prin care solicita sistarea platii pensiei incepand cu 1 septembrie intrucat copilul a terminat liceul si a depus si o adeverinta de la liceu care atesta acest lucru. In luna septembrie eu mai retin si virez copilului pensia?
Si daca in octombrie va incepe cursurile unei facultati sau scoli postliceale care e procedura? Aduce copilul adeverinta si reiau plata?
Solicit din nou ajutorul dumneavoastra referitor la problema pensiei de intretinere. Copilul a adus adeverinta ca este inscris la postliceal. Luna aceasta am reluat plata. Dar am primit si de la instanta ca s-a deschis actiune pentru pensie intretinere si ne solicita veniturile angajatului. Eu acum ce fac? Continui cu plata lunar? Sau astept o noua hotarare a instantei? Angajatul spune ca are de la scoala unde e inscris copilul preaviz de exmatriculare din cauza absentelor.
Vreau sa stiu ce trebuie sa fac eu in continuare. Virez sau nu pensia de intretinere copilului?