avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca fac masteratul, am dreptul la somaj ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca fac masteratul, am dreptul la somaj ?

Buna ziua. Am si eu o nelamurie. Am muncit pentru prima data cu carte de munca 1 an si 3 luni. Apoi nu am mai lucrat timp de 3-4 luni nicaieri. Dupa care m-am angajat la o alta firma ( cea la care sunt acum ), tot cu contract de munca, din 13.11.2008 . In in ultimile luni nu prea au mai mers lucrurile la firma, din cauza crizei financiare. Am aproape 2 luni si un pic de cand conducerea ne-a obligat sa intram in concediu fara plata, in ideea ca isi vor reveni si ne vor chema din nou la munca. Mentionez ca in tot timpul de cand lucrez, atat la aceasta firma cat si la cea anterioara, am avut numai contract individual de munca pe perioada nedeterminata. Astazi m-a sunat colega mea de la Resurse umane sa imi spuna sa ma prezint la firma sa imi dau demisisa pt ca firma nu a reusit sa isi revina. Eu stiu ca daca imi dau demisia nu mai pot benefia de somaj plus ca m-ar dezavantaja la urmatorul loc de munca, in conditiile in care imi voi gasi unul. Acum as vrea sa stiu ce as putea sa fac in aceste conditii. Asa cum am mai spus, nu am avut o continuitate de munca, angajandu-ma abia la cateva luni dupa ultimul loc de munca pe care l-am avut. Mentionez ca urmez si un masterat. In ce conditii as putea benefia de somaj si ce as putea face sa nu fiu nevoita sa imi dau demisia, adica sa ma disponibilizeze conducerea.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:44, 19 Martie 2009
Nu aveti nici un motiv sa demisionati. Daca nu va mai poate plati patronul va trebui sa restructureze postul si sa va concedieze din motive neimputabile salariatului . Nu va pot obliga sa scrieti demisia. Trebuie sa stiti ca in cazul concedierii aveti dreptul la un salariu compensatoriu conform CCM la nivel national.
La absolvirea masteratului puteti solicita si primi somaj.
Pentru a beneficia de somaj trebuie sa fi muncit minim 12 luni din ultimele 24 de luni, iar incetarea CIM sa fie facuta din motive neimputate angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor urgent mihai_b86 mihai_b86 buna seara1 sa va spun povestea mea pe scurt...am absolvit fac de constructii ,tip bologna 4 ani..am dat apoi la master dar am intrat la taxa si am renuntat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj rapidcristi rapidcristi Buna ziua, am fost in somaj in perioada decembrie 2009 - martie 2010. M-am angajat la o firma pe perioada nedeterminata. Firma se ocupa cu vanzari de diverse ... (vezi toată discuția)
Ce metoda de incetare a cim trebuie aplicata pentru a beneficia de indemnizatie de somaj? andreea_smadu andreea_smadu Am fost sunata de un reprezentant al firmei pentru care lucrez (mentionez ca patronul detine 2 firme cu acelasi profil iar eu figurez ca angajat la una din ... (vezi toată discuția)