Buna ziua,
am fost in somaj in perioada decembrie 2009 - martie 2010. M-am angajat la o firma pe perioada nedeterminata. Firma se ocupa cu vanzari de diverse utilaje, si nu prea au mers bine vanzarile anul acesta si se va trece la diminuarea salariului si in cel mai rau caz sa ne dam singuri demisiile. Intrebarea este daca ma dau ei afara, mai beneficiez de somaj? M-ar putea constrange, din punct de vedere legal sa demisionez fara vointa mea?
De cand v-ati reangajat? .. conditiile pentru somaj sunt:
- incetarea c.i.m. din motive neimputabile dvs
- sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj.
Demisia sau incetarea c.i.m. cu acordul partilor exclud posibilitatea dvs de a beneficia de somaj ... nu semnati nicio demisie , angajatorul sa va concedieze pentru motive care nu tin de persoana dvs daca activitatea firmei nu merge ...
M-am reangajat la 1 Aprilie 2010, dar poate sa imi desfaca contractul de munca de exemplu pentru neatingerea targetului de vanzari sau altele si in acest caz nu mai beneficiez de somaj?
M-am reangajat la 1 Aprilie 2010, dar poate sa imi desfaca contractul de munca de exemplu pentru neatingerea targetului de vanzari sau altele si in acest caz nu mai beneficiez de somaj?
V-am spus una din conditiile de a beneficia de somaj este ca raportul de munca sa inceteze din motive neimputabile dvs ... in practica, cel mai des folosit articol este art.65 C.mun.
Demisie
Dana Dav
Suntem cativa angajati tesa intr-o firma, iar incepand cu luna august 2010 angajatorul ne obliga sa trecem la 4 ore(modificand C.I.M). Va rog sa ne ... (vezi toată discuția)