1.aducand documente justificative persoana care a luat banii din casa
2.daca aveti sold creditor la contul 117 puteti distribuii dividende catre asociati
3.daca aveti sold creditor la contul 4551 restituiti imprumutul asociatiilor
sold in 4551 nu mai este
pentru distribuire de dividende nu este de acord asociatul unic sa achite impozitul la stat
documente justificative nu prea are de unde sa aduca(e vorba de asociat)
dar daca s-ar face un inventar si s-ar constata lipsa, s-ar stabili lipsa in sarcina administratorului(asociatul unic)? ar trebui totusi virat la stat 16% ca si un impozit pt banii pe care si i-a insusit asociatul? nu stiu daca gandesc corect....
Neavand experienta in codul penal (poate un avocat v-ar sfatui mai bine) cred ca ar trebui sa-i cititi administratorului articolele cu privire la Gestiune Frauduloasa sau Delapidare din Codul Penal.
Daca va ocupati de contabilitatea societatii ar fi bine sa-i faceti dispozitii de plata pe care sa le semneze si sa le inregistrati in contul 461, iar la sfarsitul anului cand se face inventarierea patrimoniului sa-l puneti sa semneze confirmarea debitului (extras de cont).
Oricum, sa nu creada administratorul ca se poate evapora o suma asa mare din contabilitate.
Daca administratorul este angajat in societate, pot fi considerate Avans spre decontare(542) iar la sfarsitul anului se trec pe 461. Daca nu este angajat nu ar avea voie sa ridice bani din caserie numai sub forma de dividende. La scopul platii de pe DP scrieti eventual : Sume de justificat...
Sold de casa
felisana
Buna ziua!
Am si eu o problema. Lucrez ca si contabila la o firma. Seful lunar retrage din banca in numerar sume cuprinse intre 40.000 si 60.000 RON, pe ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.