avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avansuri spre decontare administrator
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avansuri spre decontare administrator

Asociatul unic al unei firme a avut aport personal adus in firma de 100.000 lei (sume inregistrate in cont 4551 ) .In urma cu doi ani am majorat capitalul social al firmei cu aceasta suma , sold la 4551 fiind 0 .
Inasarile in numerar fiind mai mari decat platile , am ajuns la un sold mare la reg.de casa . Neavand posibilitatea de a face retras aport (4551=0) , am facut inregistrarea 542=5311 ( pe baza dispozitiilor de plata ) ca avans acordat administratorului. Cum pot scapa de acest sold al contului 542 ?

Va multumesc mult !

Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 16:43, 12 Decembrie 2013
Buna ziua,

Repartizare profit ca diviende si plata impozit pe dividende pentru suma ridicata. Pana atunci recomand mutarea din 542 in 461.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere capital social tampau gabriela tampau gabriela In urma cu 2 ani am facut la SC majorare capital social din contul 4551 . As dori sa stiu daca se poate face acum reducerea capitalui social tot prin contul ... (vezi toată discuția)
Achitare facturi prin card bancar adriana_ramona adriana_ramona Daca se achita facturi prin cardul bancar aferent contului curent al firmei cum este corect a se inregistra : 581=5121, 5311=581, 401=5311; sau direct ... (vezi toată discuția)
Sold casa andreea68 andreea68 Buna . O firma are un sold la contul5311 \\"Casa\\" de aproape 180000 lei. Faptic sigur ca nu este asa.Cum poate fi diminuat? (vezi toată discuția)