avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reducere capital social
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reducere capital social

In urma cu 2 ani am facut la SC majorare capital social din contul 4551 . As dori sa stiu daca se poate face acum reducerea capitalui social tot prin contul 4551 , apoi sa inchid sumele inregistrate in contul 542 ( am inregistrat in acest cont sumele date ca avans asociatului pentru procurare bunuri din incasarile in numerar ) cu 4551.
Societatea are asociat unic .
Daca nu este posibil trebuie dau aceste sume din 542 pe dividende ?
Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:10, 4 Ianuarie 2013
Dividendele rezulta din profitul firmei nu din sumele cu care , la un anumit moment, s-a imprumutat firma.
sunt corecte inregistrarile contabile 1012-4551 - reducere capital social
apoi sa inchid sumele inregistrate in 542 4551-542 ?
Va multumesc !
Nu sunt corecte stimata doamna.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansuri spre decontare administrator tampau gabriela tampau gabriela Asociatul unic al unei firme a avut aport personal adus in firma de 100.000 lei (sume inregistrate in cont 4551 ) .In urma cu doi ani am majorat capitalul ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma aflata in dizolvare michelle2000 michelle2000 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am de facut inregistrarile de inchidere ale unei firme iar in momentul de fata mai am in balanta ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila retragere asociati mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati. O micro infiintata in iulie 2014 cu 2 asociati, decide ca in luna oct sa renunte la actiuni, in Iocul celor 2 vor fi ... (vezi toată discuția)