avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitor TVA

Momentan sunt neplatitor de tva,fiindca nu am depasit plafonul de 65.000 eur.Obiectul de activitate al societatii este servicii de cazare(pensiune).Deoarece efectueaza rezervari on-line primeste factura cu comision de la o firma din Olanda ce are cod valid de tva .Pe factura exista mentiunea *TVA-ul este supus regimului de "taxare inversa".A-s vrea sa stiu daca aceasta operatiune este considerata achizitie intracomunitara si ma obliga la declararea societatii ca si platitoare de tva.
Cu stima,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Georgiana Constantin , Contabil 22:36, 20 Septembrie 2013
Din cate inteleg eu, este vorba despre o factura intracomunitara si implicit va obliga la declararea societatii ca si platitoare de tva si mai trebuie sa va inscrieti intr-un registru...al operatorilor intracomunitari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie/livrare intracomunitara aroua_r aroua_r O pensiune incheie un contract de prestari servicii cu o firma din Romania pentru promovarea si comercializarea prin rezervari on-line a locurilor de cazare ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare aroua_r aroua_r O pensiune incheie un contract de prestari servicii cu o firma din Romania pentru promovarea si comercializarea prin rezervari on-line a locurilor de cazare ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara nicoletabis nicoletabis Administratorul societatii este in Olanda pentru a achizitiona un utilaj, nu s-a inregistrat in ROI inainte de a efectua achizitia( firma este platitoare de ... (vezi toată discuția)