avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul in urma preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul in urma preavizului

Sunt angajata la o firma si de luni mi se termina perioada de preaviz...angajatorul e obligat sa ma plateasca la zi, pe toate zilele lucrate, nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:18, 29 August 2013
DA. Pe durata preavizului, raportul de muncă dintre părţi se derulează normal, cu toate drepturile şi obligaţiile ce izvorăsc din contractul individual de muncă.
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre demisia Eduard sohorianu Eduard sohorianu Dacă eu sunt in preaviz de 20 de zile si am îndeplinit orice cerință .dupa ce mi sa terminat preavizul angajatorul este obligat să facă lichidarea ... (vezi toată discuția)
Lichidare dupa preaviz dragdel dragdel care esta peroada legala in care se face lichidarea dupa terminarea preavizului (vezi toată discuția)
Bani pentru preaviz ALINStoicaAR ALINStoicaAR Bună ziua. Am o nelămurire. La cat timp după terminarea perioadei de preaviz angajatorul trebuie sa vireze bani angajatului? Există o perioadă anume de ... (vezi toată discuția)