avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pentru ca un minor sa poate avea o viata libera si sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pentru ca un minor sa poate avea o viata libera si sa se poata casatori daca parintii nu prea sunt de acord ce trebuie facut?

buna ziua, am o problema cu parintii mei. Acestia au semnat declaratiile ca-mi dau acordul la o viata libera fara sa depind de ei dar nu vor sa le depuna eu as putea sa le depun . Am 16 ani si imi doresc sa pot avea o viata libera si eventual o viitoare casatorie. Ce trebuie sa fac ? multumesc
Daca ai sti tu cate copile ca tine au ajuns sa se prostitueze cu promisiuni de casatorie!
Ia-o mai usor cu visele astea de libertate ....ca .....nu sunt intocmai reale .
realizez asta ... dar aici e vorba de altceva ... eu am o situatie mai complicata cu parintii ... si persoana cu care vreau nu are ganduri sau legaturi pe acest subiect cu " prostitutia".
Solutia e in instanta.
Art. 40
Pentru motive temeinice, instanta de tutela poate recunoaste minorului care a implinit varsta de 16 ani capacitatea deplina de exercitiu. In acest scop, vor fi ascultati si parintii sau tutorele minorului, luandu-se, cand este cazul, si avizul consiliului de familie.

As zice sa mergeti intai la DGASPC si la Autoritatea tutelara.
N-am inteles, vreti precis sa va casatoriti sau doar emanciparea ?

da, eu asta as vrea o casatorie. asta m-ar ajuta mult. multumesc mult pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani si as dori sa ma mut la iubitul meu !!!!! AnaMaria98 AnaMaria98 Am 16 ani si as dori sa ma mut la iubitul meu care are 22 pentru ca acasa nu mai suport tratametul pe care mil ofera parinti mei...mereu sunt agresata verbal ... (vezi toată discuția)
Poate o fata la 15 ani sa se mărite? Stefi nla Stefi nla Bună vreau sa știu și eu dacă o fata la 15 ani vrea sa se mărite cu iubitul ei dar părinți nu o lasa sunt împotriva. Poate sau nu poate sa se ... (vezi toată discuția)