avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme legate de indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme legate de indemnizatia de somaj

daca ma angajez din somaj si dupa 2-3 luni firma se inchide sau sunt dat afara mai beneficiez de indemnizatia de somaj
Cel mai recent răspuns: angels , utilizator 20:02, 30 Iunie 2009
In functie de natura contractului individual de munca se pot intampla 2 situatii :
1. daca CIM este pe perioada determinata, somajul se suspenda. La incetarea de drept a CIM veti reveni la somaj si veti continua cu perioada care v-a ramas neefectuate din somaj.
2. daca CIM este pe durata nedeterminata iar acesta inceteaza din motive neimputabile salariatului puteti beneficia de somaj si acesta incepe cu data noi incetari a CIM.
Nu conteaza cate luni veti lucra la noul loc de munca, pot fi si 1 si 2 luni, conteaza conditiile in care inceteaza CIM.
merci=D>
adelaida_07 a scris:

In functie de natura contractului individual de munca se pot intampla 2 situatii :
1. daca CIM este pe perioada determinata, somajul se suspenda. La incetarea de drept a CIM veti reveni la somaj si veti continua cu perioada care v-a ramas neefectuate din somaj.
2. daca CIM este pe durata nedeterminata iar acesta inceteaza din motive neimputabile salariatului puteti beneficia de somaj si acesta incepe cu data noi incetari a CIM.
Nu conteaza cate luni veti lucra la noul loc de munca, pot fi si 1 si 2 luni, conteaza conditiile in care inceteaza CIM.

Am citit bine? Reiei somajul de la zero daca ai fost reangajat cu CIM si iesi asa de repede dupa ultimul somaj ?
Acordarea somajului este conditionata de art. peentru care a incetat CIM si de un stagiu de 12 luni lucrate in ultimele 24 anterioare depunerii cererii, Cat timp stagiul este realizat nu conteaza daca lucrezi 1 luna intra in somaj 1 luna iar lucreza 1 luna.........daca in 24 luni salariatul a fost angajat 12 luni este ok. Pentru a relua somajul de la zero este necesar ca CIM sa fie pe durata nedeterminata si sa inceteze din motive neimputabile salariatului
Buna seara!
Sunt in somaj de 6 luni de zile .Am gasit un nou loc de munca dar mi-sa spus ca mi-se va face contract de munca pe durata determinta (de proba) . Intrebarea mea este urmatoarea : pe durata contractului de munca determinat pot suspenda somajul urmand ca daca din varii motive (ale angajatorului sau a mea) nu continui activitatea la noul loc de munca imi pot relua somajul in continuare sau il pierd ?
Ce pot sa fac sa nu pierd somajul in caz ca nu imi pot continua activitate dupca cele trei luni de proba cu CM pe durata determinata ?
Multumesc anticipat,

Alte discuții în legătură

La incetarea cim voi primi din nou indemnizatie de somaj? leand leand Buna ziua -dupa 6 luni de somaj am fost incadrat pe perioada nedeterminata timp de 15 luni la expirarea perioadei CIM, se va relua perioada ramasa sau se ... (vezi toată discuția)
Angajare popaangelica popaangelica in data de 8august 2011 am depus actele pt somaj.incepand cu data de 1septembrie am gasit alt loc de munca.nu stiu cat v-a merge si acolo.daca peste 4 luni ... (vezi toată discuția)
Contract de munca durata determinata vasile13 vasile13 Am fost in somaj 6 luni de zile(am dreptul la un an avand peste 20 de ani vechime) si pentru ca m-am angajat pe litoral cu contract de munca, patronul mi-a ... (vezi toată discuția)