avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare

in data de 8august 2011 am depus actele pt somaj.incepand cu data de 1septembrie am gasit alt loc de munca.nu stiu cat v-a merge si acolo.daca peste 4 luni societatea la care ma angajez se inchide mai beneficiez din nou de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:06, 26 August 2011
Daca veti lucra pe perioada determinata,vi se suspenda somajul,reluandu-se de unde a ramas; daca veti lucra pe perioada nedeterminata,cu un program de 8 ore/zi,la un angajator cu care n-ati mai fost in relatii de munca in ultimii 2 ani,veti beneficia de 30% din cuantumul somajului pana la sfarsitul perioadei pentru care erati indreptatita sa-l primiti(somajul).
1. In cazul in care veti avea un CIM pe perioada nedeterminata, chiar daca va inceteaza din motive neimputabile dvs. nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj decat dupa alte 12 luni de cotizare la somaj.
2. Poate reusiti sa incheiati un CIM pe perioada determinata si la incetarea de drept a acestuia (art.56i din Codul muncii) veti relua somajul de acolo de unde a ramas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de indemnizatia de somaj ignat_mihai ignat_mihai daca ma angajez din somaj si dupa 2-3 luni firma se inchide sau sunt dat afara mai beneficiez de indemnizatia de somaj (vezi toată discuția)
Angajare pe perioada determinata -se mai acorda ajutor de somaj nicholaescu nicholaescu am mai multe nelamuriri pe care cu ajutorul dvs as dori sa le lamuresc. Zilelele acestea ma voi angaja pe perioada determinata de 1an. Sint in perioada de ... (vezi toată discuția)
30% din indemnizatia de somaj cris75mo23 cris75mo23 am somaj de 2 luni si daca ma angajez mai iau 30 la suta din somaj? (vezi toată discuția)