avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare pe perioada determinata -se mai acorda ajutor ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare pe perioada determinata -se mai acorda ajutor de somaj

am mai multe nelamuriri pe care cu ajutorul dvs as dori sa le lamuresc. Zilelele acestea ma voi angaja pe perioada determinata de 1an. Sint in perioada de somaj si mai puteam sa beneficiez din acesta 2 luni. O persoana mi-a spus ca ajutorul de somaj mi se suspenda pe perioda angajarii pe perioada determinata si se reia plata ajutorului de somaj cat a mai ramas dupa angajarea pe perioada determinata. eu as mai fi avut cateva zile pina sa iau ajutorul de somaj pe viitoarea luna , se suspenda de drept ,sau se calculeaza cite zile au trecut pe respectiva luna si mi se vor acorda banii aferenti acelor zile. si mai am o nelamurire dace se suspenda de drept ajutorul de somaj pe perioada angajarii pe perioada determinata ,se mai face plata acestuia pe perioda cat a mai ramas ,daca eu imediat ma angajez pe perioada determinata sau nedeterminata si tot asa,sau eu daca voi ramine in somaj se reia plata acestuia pe perioada aferenta+ somajul respectiv la care am dreptul? va multumesc frumos!:stunned:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:47, 31 August 2011
E corect ce vi sa spus ca se suspenda acordarea ajutorului de somaj pe perioada cat e valabil contractul pe perioada determinata. Daca imediat continuati cu unul pe perioada nedeterminata, pierdeti restul de somaj.
1. Daca va angajati cu CIM pe perioada determinata de cel mult 12 luni si va inceteaza de drept (art.56i din Codul muncii) la data expirarii sale veti relua perioada de somaj de unde a ramas si veti primi in continuare indemnizatia de somaj pana expira cele doua luni care au mai ramas.
2. Daca depasiti cele 12 luni sau se va transforma CIM in perioada nedeterminata va inceta plata indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj diana45 diana45 Ajutorul de somaj a fost stabilit de pe data de 25.09 urmand sa-l primesc acasa dupa 6 noiembrie. daca ma angajez zilele acestea, mai primesc ceva? (vezi toată discuția)
Angajare in timpul somajului ContSters103795 ContSters103795 18.o8.2008 pana la 31.07.2009 somaj. 01.08.2009 pana la 31.08.2009 angajat. mai pot beneficia de somaj ? (vezi toată discuția)
Lucru in perioada somajului mar59 mar59 Buna ziua, Am 52 ani, sunt in somaj, am avut contract de munca pe perioada nedeterminata cu durata de 4 ore,indemnizatia de somaj este de 410 lei pe un an de ... (vezi toată discuția)