avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lucru in perioada somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lucru in perioada somajului

Buna ziua,
Am 52 ani, sunt in somaj, am avut contract de munca pe perioada nedeterminata cu durata de 4 ore,indemnizatia de somaj este de 410 lei pe un an de zile ,incepand de astazi13/10/20011.
Intrebarea mea este -pot sa lucrez pe perioada somajului cu contract de munca de 2-4 ore pe perioada nedeterminata pentru a-mi suplimenta veniturile si sa primesc in continuare ajutorul de somaj? Daca contractul de 4 ore este pe perioada determinata de 1,2,3 luni se reia plata ajutorului de somaj, in momentul incetarii contractului de munca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:23, 13 Octombrie 2011
1. Daca incheiati un CIM pe perioada nedeterminata va inceteaza plata indemnizatiei de somaj.

2 Daca incheiati un CIM pe perioada determinata de cel mult 12 luni se suspenda indemnizatia de somaj care se va relua, de unde a ramas dupa incetarea CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare doar pe perioada de proba in timpul somajului ContSters146211 ContSters146211 Sunt un ``proaspat`` somer, inregistrat din data de 20 mai a.c. De-abia am luat prima plata ! Ma confrunt cu o situatie interesanta: am gasit un loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj pe perioada determinata boruzidoina boruzidoina Buna ziua , sunt in urmatoarea situatie,incepand cu data de 04.01.2013 sunt inregistrata ca somer ,nu am primit inca indemnizatia ,cred ca in februarie ... (vezi toată discuția)
La incetarea cim voi primi din nou indemnizatie de somaj? leand leand Buna ziua -dupa 6 luni de somaj am fost incadrat pe perioada nedeterminata timp de 15 luni la expirarea perioadei CIM, se va relua perioada ramasa sau se ... (vezi toată discuția)