avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal 2 contraventii o singura sanctiune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal 2 contraventii o singura sanctiune

Buna ziua ,
Am fost implicat intr-un accident rutier usor pe aleea de acces a unui supermarket ,in procesul verbal este mentionat acest lucru insa sanctiunea se aplica art. 135/f din OUG 195/2002 pentru neacordare de prioritate si contraventia 101/ 3/ a 195/02 , ne fiind nimic mentionat de stationarea pe aleea de acces ,acesta fiind o contraventie conform art.143 lit. d din HG 1391/2006 .

Pot cere in acest caz nulitatea procesului verbal ?
Cel mai recent răspuns: liviu-daniel , utilizator 21:12, 29 August 2013
Nu se intelege motivul pentru care doriti anularea procesului verbal.
Ati savarsit doua contraventii din care numai una a fost sanctionata (neacordarea de priorotate) si doriti anularea pv pe motiv ca nu s-a aplicat o sanctiune si pentru stationarea pe aleea de acces?
Da , prin procesul verbal de contravenţie s-a constatat săvârşirea unui număr de contravenţii, iar agentul constatator a aplicat o singură sancţiune.
Potrivit disp. art. 10 din O.G. 2/2001, dacă aceeaşi persoană a săvârşit mai multe contravenţii, sancţiunea se aplică pentru fiecare contravenţie.
Motivul invocat nu va conduce la anularea procesului verbal.

Cand poate fi anulat un proces verbal gasiti informatii aici
www.avocatnet.ro/content/art...
Am inteles.
Un alt aspect ar fi legat de data , accidentul s-a petrecut in martie 2013 , dova de retinere a permisului este data cu martie 2012 , procesul verbal a fost datat cu martie 2012 eu am refuzat sa il semnez, iar cand l-am primit prin posta se vede cum din cifra 2 este facut un 3 cu un pix care are o nuanta un pic mai deschisa, ma poate ajuta acest lucru ?
Va multumesc pentru timpul acordat.
Nu va poate ajuta cu nimic micile modificari, nu sunt motive de anulare a procesului verbal. Credeti ca se va face expertiza privind culoarea pixului?
Daca aveti motive intemeiate ca nu sunteti vinovat de producerea accidentului si aveti probe in sustinere nevinovatiei aveti dreptul sa depuneti plangere in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal.

Alte discuții în legătură

Ridicare auto sibiu hituri hituri Buna ziua, in data din 04.01.2018, la ora 10:40 mi-a fost ridicat masina de pe str. General Magheru din Sibiu pe motiv in baza hg 1391/2006. Pentru ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Are voie polițistul local să dea amenzi din oug 195/02? Ionut 1992 Ionut 1992 Va salut, am fost sanctionat de catre un politist local , pentru stationare asa zisa interzisa, Sanctiunea aplicata a fost de 4 puncte amenda (580 lei ) si 3 ... (vezi toată discuția)