o intrebare depre fals, uz de fals,fals asupra identitatii
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare, dar nici nu stiu de unde sa incept, ca este asa de complicat. In fine, in 2002 am fost acuzat de fals, uz de fals, tentativa de trecere a frontieriei inlegal.. pe scurt, in urma unui dosar penal mi s-a dat suspendat dreptul de calatorie in strainatat pe o perioada de 5 ani.
In timpul cand se judeca cazul, eu am plecat in Marea britanie, si nu m-am mai intors in romania. Am aflat de la avocatul meu ce sa hotarat si nu am mai riscat sa vin acasa. Am obtnuit drept de sedere permanent in marea britanie, ( m-am casatorit cu o cetateanca britanica in romania in 2002 ).
Ce as vrea sa stiu este.. stiu ca daca ma intorc in romania mi se suspenda pasaportul si nu am voie sa plec, dar avand in vendere ca au trecut 3 ani de atunci si nu am mai fost implicat in nici o problema, si faptl ca sunt casatorit, si avand drpet de rezidenta permanenta in marea britanie nu se poate face cumva avand in vedere circumstantele sa mi se anuleze acea pedeaspa? ce s-ar inampla in cazul cand as obtine cetatenie britanica si a renunta la cetatenia romana, nici atunci nu voi putea merge in romania?
in caz ca ati fost condamnat trebuie sa asteptati sa se prescrie executarea pedepsei. aceasta este de 5 ani + durata la care ati fost condamnat prin sentinta. deci mai aveti de stat. respectiv daca veti fi gratiat ori va interveni o amnistie ...
in rest o pedeapsa nu se poate "anula" . trebuia sa exercitati caile legale de atac.
Mai stai 2 ani si pe urma nu te mai intreaba nimeni de pasaporrt.
La aceasta data pasaportul se suspenda pe o perioada de 1 an.
Ok.. si daca vin in romania cu passaport britanic, si renunt la cetatenia romana? ce se poate intampla atunci?
Restrictia de calatorie nu se adreseaza cetatenilor straini, daca asta este principala dvs problema. In schimb, pedeapsa principala va ramane aplicabila pana la implinirea termenului de prescriptie, indiferent daca pastrati sau nu cetatenia romana si indiferent cu ce pasaport calatoriti si ce alta cetatenie mai aveti.