avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diploma asistent medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diploma asistent medical

BUNA ZIUA, VA ROG MULT DACA STITI, SA MA AJUTATI SI PE MINE CU UN RASPUNS.
AM TERMINAT SCOLA SANITATA IN ANUL 2009, SI VREAU SA LUCREZ IN STRAINATATE, MAI ESTE NEVOI DE ACEL CERTIFICAT DE CONFORMITATE DE LAMINISTERULSANATATII DACA AM TERMINAT SCOALA IN 2009?
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 2 Septembrie 2013
In ce tara doriti sa lucrati?
ANGLIA
În vederea recunoaşterii calificărilor profesionale obţinute într-un alt stat membru al Uniunii Europene, autorităţile competente solicită, de obicei, îndeplinirea următoarelor formalităţi:
- completarea unui formular;
- prezentarea unui document care să conţină dovada cetăţeniei (paşaport, carte de identitate sau certificat de naştere);
- prezentarea diplomei sau a documentului care atestă finalizarea formei de pregătire necesară pentru a obţine accesul la profesia reglementată, dovada finalizării unei perioade de stagiatură sau înregistrarea la un organism similar din ţara de origine;
- dovada experienţei profesionale;
- certificat medical;
- certificat privind reputaţia profesională emis de autoritatea competentă din ţara de origine.

În Marea Britanie, accesul la profesiile reglementate se realizează astfel:
a) Profesii reglementate care beneficiază de recunoaşterea automată a calificărilor profesionale obţinute în celelalte state membre ale Uniunii Europene: medic stomatolog (Dental Practitioner), medic generalist (Doctor and General Practitioner), moaşă (Midwife), asistent medical generalist (General Care Nurse), farmacist (Pharmacist), medic veterinar (Veterinary Surgeon), arhitect (Architect), pentru care este obligatorie obţinerea recunoaşterii din partea autorităţii competente desemnate.

b) Profesii reglementate care nu beneficiază de recunoaştere automată a calificărilor profesionale obţinute în alte state membre, pentru care este obligatorie obţinerea recunoaşterii din partea autorităţii competente desemnate.
c) Profesii pentru a căror exercitare poate fi necesară obţinerea unui titlu profesional sau a unei scrisori de recomandare din partea unui organism desemnat, acest lucru nefiind însă obligatoriu. În acest caz, angajatorii pot permite accesul la aceste profesii în lipsa unei proceduri de înregistrare la autoritatea competentă, având însă posibilitatea să solicite îndeplinirea acestei formalităţi.

Lista profesiilor reglementate din Marea Britanie, autorităţile competente cu recunoaşterea calificărilor profesionale şi datele acestora de contact, sunt disponibile vizitând website-ul Departamentului britanic pentru Inovaţie, Universităţi şi Aptitudini (Department for Innovation, Universities and Skills - DIUS):
[ link extern ]

Sursa: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura obtinerii recunoasterii titlului profesional(licenta in jurisprudenta) in italia Nicoleta Ciacciariello Nicoleta Ciacciariello pentru inceput salutari tuturor! am nevoie de opinia dv. pentru a gasi o solutie la intrebarea: o persoana care a profesat in romania in domeniul ... (vezi toată discuția)
Certificat de conformitate danielanicoletabv danielanicoletabv Buna ziua. In 2003 am terminat sc. postliceala, incepand sa profesez imediat dupa aceea. In 2010 am trimis la ministerul sanatatii actele ptr eliberarea unui ... (vezi toată discuția)
Diploma calificare Vioreld Vioreld buna ziua. am un certificat de competente profesionale eliberat de Consiliul pentru Standarde Ocupationale si Atestare. intrebarea mea este: pot angaja pe ... (vezi toată discuția)