pentru inceput salutari tuturor!
am nevoie de opinia dv. pentru a gasi o solutie la intrebarea: o persoana care a profesat in romania in domeniul juridic(consilier juridic) ce ar trebui sa solicite statului unde este rezident ( italia) : recunoasterea titlului profesional sau recunoasterea titlului de studiu, avand in vedere ca cele 2 proceduri sunt diverse?
daca te adresezi autoritatilor statului italian risti sa te pierzi in hatisul legislativ si in explicatii!
multumesc tuturor celor care acorda atentie acestui mesaj
Potrivit Directivei 36/2005 privind recunoasterea calificarilor profesionale, cetatenii UE care vor sa-si exercite profesia in alte state decat cele in care au obtinut calificarea o pot face in aceleasi conditii ca in statul de origine. Pana acum, numai sapte profesii sunt reglementate la nivel comunitar: medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist, moasa, medic veterinar si arhitect.
Pentru restul profesiilor, statele membre au posibilitatea sa testeze calificarea solicitantului si sa respinga recunoasterea diplomei daca, in urma evaluarii, candidatul nu corespunde cerintelor angajatorului.
Diploma valabila ue?
Luana32
Buna ziua,am urmat un curs de cosmeticiana aprobat de ministerul invatamantului,intrebarea mea este daca este valabila in ue dupa traducerea si legalizarea ... (vezi toată discuția)