avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... procedura obtinerii recunoasterii titlului ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

procedura obtinerii recunoasterii titlului profesional(licenta in jurisprudenta) in italia

pentru inceput salutari tuturor!
am nevoie de opinia dv. pentru a gasi o solutie la intrebarea: o persoana care a profesat in romania in domeniul juridic(consilier juridic) ce ar trebui sa solicite statului unde este rezident ( italia) : recunoasterea titlului profesional sau recunoasterea titlului de studiu, avand in vedere ca cele 2 proceduri sunt diverse?

daca te adresezi autoritatilor statului italian risti sa te pierzi in hatisul legislativ si in explicatii!

multumesc tuturor celor care acorda atentie acestui mesaj
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
Nicoleta Ciacciariello, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 31 Iulie 2009
Recunoastereea studiilor.
..multumesc pentru opinie!
Potrivit Directivei 36/2005 privind recunoasterea calificarilor profesionale, cetatenii UE care vor sa-si exercite profesia in alte state decat cele in care au obtinut calificarea o pot face in aceleasi conditii ca in statul de origine. Pana acum, numai sapte profesii sunt reglementate la nivel comunitar: medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist, moasa, medic veterinar si arhitect.
Pentru restul profesiilor, statele membre au posibilitatea sa testeze calificarea solicitantului si sa respinga recunoasterea diplomei daca, in urma evaluarii, candidatul nu corespunde cerintelor angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma asistent medical geo-laky2011 geo-laky2011 BUNA ZIUA, VA ROG MULT DACA STITI, SA MA AJUTATI SI PE MINE CU UN RASPUNS. AM TERMINAT SCOLA SANITATA IN ANUL 2009, SI VREAU SA LUCREZ IN STRAINATATE, MAI ... (vezi toată discuția)
Certificat de conformitate danielanicoletabv danielanicoletabv Buna ziua. In 2003 am terminat sc. postliceala, incepand sa profesez imediat dupa aceea. In 2010 am trimis la ministerul sanatatii actele ptr eliberarea unui ... (vezi toată discuția)
Diploma valabila ue? Luana32 Luana32 Buna ziua,am urmat un curs de cosmeticiana aprobat de ministerul invatamantului,intrebarea mea este daca este valabila in ue dupa traducerea si legalizarea ... (vezi toată discuția)