avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apel pt recuperarea cheltuielilor de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apel pt recuperarea cheltuielilor de judecata

In urma cu 1 an sotul meu a intentat proces de divort, cerand desfacerea casatoriei prin culpa comuna, la prima infatisare am depus intampinare prin care am solicitat desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului, ceea ce s-a si intamplat de altfe, dar prin hotararea judec, s-au considerat cheltuielile de judecata compesate.Am depus apel, prin care solicitam cheltuielile de judecata iar solutionarea a fost respingerea apelului si obligarea mea la plata onorariului din apel a sotului.

E normal asa ceva in conditiile in care el a deschis procesul de divort si m-a obligat la niste cheltuieli inutile, se termina din vina lui exclusiva, bun....acum, intrebare simpla ce sanse am sa recuperez banii din cheltuielile de judecata in conditiile in care mie la apel m-a abligat sa-i platesc eu lui......Mentionez ca in hotararea de divort spune ca ' Se admite in parte cererea principala privind reclamantul si parata si admite cererea reconventionala'

Ce trebuie sa fac , si ce sanse am sa nu-i platesc lui nimic si sa-mi recuperez cheltuielile??!!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:15, 20 Martie 2009
"Viata bate filmul" =D> Instanta a considerat ca este suficient sa primiti ce ati dorit si anume, divortul din vina lui.Apoi, a considerat ca, cheltuielile de judecata trebuie suportate de fiecare parte.Daca apoi a vazut ca nu v-ati "potoliti" , nu v-a ajunge ce ati castigat si in final, nu sunteti multumita cu ce ati primit, v-ua pus la plata.Din pacate asa suntem noi femeile, niciodata nu suntem multumite...Vrem razbunare.... :rolleyes: Din pacate nu ne iese intotdeauna...:confused:
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Multumesc mult un raspuns simpatic :)), o problema ma nedumereste, el nu a cerut cheltuieli de judecata in recurs, cum poate instanta sa le dea din oficiu in momentul in care legea zice ca daca nu le ceri nu le primesti nu??

Mai am o intrebare, de 2 luni a inceput sa plateasca pensie alimentara, are propriere 50% din salariu, sa inteleg ca asa o sa vina pana se acopera cele 10 luni din urma?
:offtopic:
Pt cultura mea generala: av Martin Vasile Emil… sunteti femeie sau barbat?
Pt ca am citit o multime dintre interventiile dv am dedus ca sunteti de sex masculin… Acum, scrieti “noi femeile”… incep sa am indoieli… si singura explicatie :oops: ar fi ca sunteti “un grup” ai carui membri intervin, pe rand, cu… raspunsuri (?)
:D Era un domn avocat mai inainte iar acum e o doamna.:D

Oricum nu conteaza.Ideile sunt foarte apropiate.:)
Totusi nu am primit nici un raspuns concret la situatia, pt ca ma gandesc sa fac din nou recurs, cel putin sa se anuleze sentinta din recursul acesta.

Un raspuns serios va rog de data aceasta

Alte discuții în legătură

Re ....cheltuieli de judecata ContSters193379 ContSters193379 daca fostul sot,despre el e vorba,cu care nu se poate discuta omeneste,apeleaza la un executor,pt a ma obliga sa platesc mai mult decat pot eu,executorul il ... (vezi toată discuția)
Divort hotarare definitiva ? aura dana aura dana Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal ... (vezi toată discuția)
Recurs divort vioricasilica vioricasilica Buna ziua Am si eu o intrebare..sa va explic un pic situatia mea. ..de curand sa incheiat divortul cu fostul sot....unde la sfarsit este specificat ca ... (vezi toată discuția)