avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In ca baza legala se poate renunta la serviciile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In ca baza legala se poate renunta la serviciile asociatiei de locatari?

suntem locatarii unei scari de bloc contorizata individual la toate utilitatile: gaz ,apa, salubrizare si am cerut asociatiei de proprietari sa ne diminueze cheltuielile de asociatie pentru locatari, deoarece aceasta nu ne mai ofera aceleasi servicii .in atributiile asociatiei acum au ramas doar repartitia cheltuielilor cu energia electrica,pe fiecare apartament si cheltuielile administrative cu femeia de servici.am depus la asociatie un tabel nominal cu semnatura tuturor locatarilor , in care cerem diminuarea cheltuielilor, administratorul ne-a spus ca aceste cheltuieli nu se pot modifica, in urma acestui raspuns am dori sa ne spuneti cum putem renunta definitiv la serviciile asociatiei.multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:13, 30 August 2013
Nu exista prevazut facilitatea renuntarii definitiv la serviciile asociatiei de proprietari
Chiar daca beneficiati de utilitati prin contract individual,utilizati tot instalatiile parte comuna
Nu omiteti ca in atributiile asociatiei de proprietari intra si responsabilitatea reparatiei si intretinerii partilor comune lift,terasa,subsol tehnic,etc
carmenfatu70 a scris:
...am cerut asociatiei de proprietari sa ne diminueze cheltuielile de asociatie pentru locatari, deoarece aceasta nu ne mai ofera aceleasi servicii

Sa ne lamurim. Sunteti sau nu constituiti in asociatie de proprietari?
Daca sunteti constituiti in asociatie de proprietari, sunteti membri ai acesteia si aveti toate drepturile si obligatiile prevazute de legislatie.
Conform legii 230/2007 si HG 1588/2007, proprietarii aleg in adunarea generala organele de conducere (presedinte, comitet, cenzori). Conform legislatiei proprietarii (adica dumneavoastra) aveti dreptul sa candidati si sa fiti alesi in comitet, presedinte, cenzori.
Adica dumneavoastra va conduceti asociatia, dumneavoastra proprietarii, dumnreavoastra personal daca va aleg vecinii sau vecinii pe care i-ati ales dumneavoastra. Iar asa cum prevede legislatia comitetul executiv (dumneavoastra sau cei pe care i-ati ales) poate angaja persoanal (administrator, casier, contabil, femei de servici, instalator, ingrijitor...). Legea spune ca poate sa angajeze dar nu este obligatoriu.
Asa ca puteti sa munciti in asociatie, sa o conduceti, sa o administrati, sa repartizati cheltuielile, sa faceti reparatiile... fara sa fiti platit, adica daca vreti puteti face munca voluntara in folosul tuturor vecinilor.

Faptul ca tabelul prin care solicitati cuiva sa se diminuieze cheltuielile are "semnatura tuturor" este bine in sensul ca sunteti uniti dar nu va cunoasteti drepturile. Administratorul este o persoana angajata de dumneavoastra si trebuie platit conform contractului incheiat cu acesta. In functie de activitate, presedintele asociatiei poate discuta si negocia salariul cu administratorul ca si cu oricare alt salariat.
Formularea din final este iar defectuasa deoarece vreti sa renuntati la "serviciile asociatiei" ca si cum asociatia ar fi o firma de curatenie la care vreti sa renuntati, sau o firma de orice alte servicii.
Trebuie sa intelegeti ca asociatia sunteti dumneavoastra proprietarii si nu altcineva.
Poate ca vreti sa diminuati salariul administratorului, a casierului, a femeii de serviciu... si asta se poate dar discutati cu cei pe care i-ati ales sa analizeze aceasta posibilitate in functie de munca, de contractele deja incheiate cu salariatii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disociere maromet maromet Bună ziua , am studiat leg.230/2007 dar nu îmi este clar cum pot să ies din această asociatie de propietari : deoarece nu am semnat nimic privind asocierea ... (vezi toată discuția)
Nelamurire angelica82 angelica82 Buna ziua.Locuiesc pe o scara cu 116 persoaneAm mai multe nelamuriri ..si anume:este obligatori sa existe mai multi menbri la asocioatia de locatrai,Inafara de ... (vezi toată discuția)
Salariu imputernicit si presedinte de asociatie carlaelena carlaelena Buna ziua,am si eu o mare problema:avind in vedere faptul ca imputernicitul si presedintele nu se ocupa de nimic in asociatie,am decis sa imi fac bransament ... (vezi toată discuția)