avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul taxa partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul taxa partaj

Am divortat in urma cu citiva ani,dar nu am facut partajul.As dori sa stiu cum se calculeaza taxa de partaj in situatia in care eu si fostul sot ne-am inteles ce-i revine fiecaruia,cu alte cuvinte,am incheiat o CONVENTIE DE PARTAJARE A BUNURILOR INTRE SOTI.In aceasta situatie se calculeaza un procent din valoarea bunurilor partajate sau exista o taxa fixa ?
Multumesc anticipat pentru raspuns.:)
Cel mai recent răspuns: mi_chelle , utilizator 14:42, 30 August 2013
Buna ziua,
Taxa judiciara este de 3% din valoarea bunurilor.
Va sfatuiesc sa nu introduceti in masa partajabila bunurile mobile.
Pentru bunurile imobile se poate merge si la notar si acolo se poate afla o taxa.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Scuzati-ma,revin:se calculeaza 3% din valoarea bunurilor,chiar daca noi am incheiat o tranzactie (adica indiferent daca ne-am inteles sau nu ne-am inteles asupra a ce ne revine fiecaruia?)
Buna ziua,
Din pacate, DA!
puteti incerca prin avocat si acord de mediere....depuse la primul termen la unele instante merge....
OUG 80/2013
Art. 5. - (1) Cererile in materia partajului judiciar se taxeaza astfel:
a) stabilirea bunurilor supuse impartelii - 3% din valoarea acestora;

Art. 11. - (1) Alte categorii de cereri se taxeaza dupa cum urmeaza:
a) cereri prin care partile solicita instantei pronuntarea unei hotarari care sa consfinteasca intelegerea partilor, inclusiv cand este rezultata din acordul de mediere - 20 lei; In cazul in care intelegerea sau acordul de mediere are ca obiect partajul, la taxa fixa se adauga 50% din valoarea taxei calculate potrivit art. 5;

Asta in instanta daca aveti un acord de mediere.

Puteti merge si la notar, va calculeaza la valoarea de grila a imobilului.

Daca e vb de bunuri mobile, n-ar trebui sa mergeti nicaieri, faceti un act intre dvs cu martori.

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire- taxa timbru getagoghie getagoghie la o avere de 15000 euro(un exempu) ce taxa de timbru se percepe pt dezbatere de mostenire si iesire din indiviziune? (vezi toată discuția)
Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)
Partaj la notar sau mediator Delia_DNL Delia_DNL Buna ziua, Sunt casatorita de multi ani si detin impreuna cu sotul meu un apartament ( primit de la parintii mei, utilatat si mobilat ) si un teren la sat ( ... (vezi toată discuția)