avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu fratele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu fratele

Stimati Domni/Doamne Avocati/Avocate numele meu este Cristian locuiesc in sectorul 3 salajan cu mama si cu fratele de 23 de ani in acelasi apartament. Nici nu stiu cum sa va explik insa voi incerca sa va detaliez despre ce este vorba.
Problema este cu fratele meu Silviu Ionut care ma ameninta si eu nu spun nimik caci poate sa ma bata de ma rupe ca a facut judo si karate, ma scuipa, pe mama o injura, se crede sef in casa si nimeni nu se poate intelege cu el. Problemele acestea sunt de mult timp de cand sau despartit parintii au divortat deoarece el la batut si pe tata. Nu munceste se imbraca cu hainele mele cu sosete chiloti maieuri bluze etc .. pe care am dat banii si leam cumparat pt mine insa lui i se cuvin .. el banii care ii are ii bea .. plus ca a fost plecat in franta la furat un an de zile si au mai furat si o masina pe aici prin tara... asta ce stiu eu din ce am auzit din diskutiile lor insa nu asta este aku important. Umbla cu golani si betivani care se strang la noi in casa mai mereu sa bea si sa fumeze in camera la noi unde ask muzica tare si vb tare etc.... aku 2 seri erau in camera la mine 4 insi am venit si eu de la munca iam salutat si miam vazut de treburile mele. Mam urcat in pat sa stau pe laptop pe internet iar ei erau pe celalalt calculator si askultau muzica si chiuiau... nu leam spus nimik ( desi laptopul , calculatorul sunt ale mele eu am dat bani pe ele )... fumau toti si se facuse un fum mare in camera si iam spus sa deschida geamu sa se mai aeriseasca ... okay toate bune...mai tarziu tot asa au inchis geamu iar se facuse ceata de fum iar eu nu mai suport fumu desi mam lasat de fumat aku cateva luni pt ca imi face rau fumul...le-am spus sa deschida sa se mai aeriseasca .. si a inceput scandalul ca ce fac ii dau ordine ca e camera lui si face ce vrea ca nu vrea sa deschida si ce pot sai fac eu lui... iam mai zis sal deschida si atunci ma scuipat... si iam spus sa opreasca muzica si calculatorul... apoi a dat un pumn in calculator de la indoit in unitate apoi a venit si la mine in pat sa dea in laptop cu pumnu insa lam ferit un pic si mia atins camera de e cam subreda... bauturile erau varsate injuraturi... noroc cu mama ca a venit akolo ca altfel ma si batea eu sunt calm de firea mea ... si am sunat la politie au auzit si ei scandalul din casa ... insa pana au venit ei deja casa se golise....politia a venit nu a facut nimik ca nu are ce sai faca si au plecat ... mai tarziu sa intor akasa cu amenintari si ca pune lume sa ma bata si cami smulge netu ( taie firu ceea ce a si facut astazi am refacut firul ... insa cand ma voi intoarce de la servici nu stiu ce mai voi gasi stricat pe aici ) si tot felul de amenintari injuraturi si umilinte la adresa mea...
in alte dati sa mai intamplat sa ma bata de ma umplut de sange si cu ghivece...
usa la dormitor este rupta ca tot el a rupto
frigiderul este strigat ca a dat cu pumnii in el... insa am luat altul... geamul de la sufragerie este crapat ....
sa stiti ca , casa noastra arata foarte urat credetima mie si rusine dar nu poti face nimik in ea caci a doua zi e strikat
eu daca imi cumpar ceva tre sa se autoserveasca el ca i se cuvin ... daca eu nul bag in seama sau il okolesc cauta mereu sa ma provoace si eu ma abtin ma spuipa ma injura si se da la mine ... nu am ce sa fac indrumatima dvs va rog frumos
eu de bine de rau am un servici si rata la banka pe 9 ani ca sa putem platii casa am facut eu imprumut pe el nu il intereseaza ce si cum eu unu vin obosit de la serviciu castig 10 mil pe luna dintre care 4 le dau la banka si raman cu 6 cu care mai platesc si ce mai e ..... cand vin akasa vreau sa fiu si eu linistit sa nu vin sa intru in alcoolul lor galagie etc caci vreau sa ma odihnesc ca a doua zi plec iar la munca... plus ca imi distruge lucrurile mele
va rog eu domnilor si doamnelor ce anume as putea sa fac va rog frumos.....

va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:19, 21 Martie 2009
Proprietarul imobilului, mama dvs, daca a ei este casa, poate cere in instanta evacuarea fratelui dvs, as recomanda pentru a se solutiona mai repede sa uzati de procedura ordonantei presedentiale. De asemenea puteti sa ii faceti plangere penala pentru distrugere in cazul in care deterioreaza bunuri ce nu ii apartin.
Subzista infractiunea de distrugere , amenintare, probabil loviri sau alte violente.
In acest sens, puteti depune o plangere penala prelabila , fie la Parchet , fie la Politie , putand fi retrasa ulterior , ca un "avertisment" impotriva fratelui dvs , care are un comportament defectuos , lezand raporturile de familie.
Mama , ca proprietar al imobilului , poate dispune de dreptul de proprietate al sau dupa bunul sau plac : ii poate pune in vedere majorului sa paraseasca imobilul , si , in caz de refuz , se poate adresa instantei de judecata in vederea evacuarii , chiar pe calea ordonantei presedintiale , intrucat, din punctul meu de vedere , exista suficiente motive care sa justifice urgenta acestei masuri vremelnice.
N-ar strica si o discutie deschisa in care sa incercati sa rezolvati aceste probleme familiale , daca exista , totusi, buna vointa din partea fratelui si dorinta de a se schimba.
Mai mult de atat, consider ca are nevoie de sustinere din partea familiei pt a renunta , daca va fi posibil , la orice conduita infractionala....


Succes
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca nu reusiti sa-l convingenti printr-o discutie, pe care sa o aveti intr-un moment cind fratele nu este sub influenta alcoolului, ca are obligatia de a se comporta normal, ca in caz contrar poate fi evacuat din casa asupra careia nu detine un drept de proprietate, atunci nu este alta solutie, pentru a rezolva problema decit sa obtineti , asa cum au spus si colegii , o hotarire judecatoreasca de evacuare, chiar pe cale de ordonanta presedintiala, ca masura de urgenta. Va trebui sa va pregatiti cu niste probe, prin care sa dovediti cele sustinute, eventual chiar vecini care poate au fost deranjati de galagia (muzica) pe care o face.
Totodata folositi si plingerea penala, pentru ca daca a mai savirsit si alte fapte penale ( ati vorbit de niste furturi) s-ar putea sa se complice situatia pentru el.
Rezolvarea conflictului , pe cale amiabila , prin comunicare , ar putea fi una de succes .Depinde mult de dvs si de fratele dvs , daca este dispus a va asculta si a coopera cu dvs .
Avand in vedere trecutul sau infractional , implicatia institutiilor de stat ar agrava situatia lui , angajadu-se raspunderea penala.
Cea mai favorabila situatie , daca este posibila , evident , ar fi , ca orice persoana care doreste sustinere in rezolvarea problemelor de familie , care survin in orice famile ,sa le solutioneze prin buna invoiala.
Succes.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
georgeserban a scris:

Proprietarul imobilului, mama dvs, daca a ei este casa, poate cere in instanta evacuarea fratelui dvs, as recomanda pentru a se solutiona mai repede sa uzati de procedura ordonantei presedentiale. De asemenea puteti sa ii faceti plangere penala pentru distrugere in cazul in care deterioreaza bunuri ce nu ii apartin.


Asta ar fi solutia dar va trebuie avocat.
Va mai trebuie martori care sa cunoasca situatia.
Faceti si plangere penala pt infractiunile care exista.Relatati la politie si scrieti.Dar si in procesul penal va trebuie martori.
Se poate ca dvs sa faceti plangerea si mama dvs sa fie martor in procesul penal.

In procesul civil o sa fie mult mai greu cu martorii.Nu stiu daca aveti.Depinde si daca e e baiat corect si recunoaste ce face.De asta depinde mult soarta procesului civil daca nu aveti martori.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Probleme cu fratele FliesOuija FliesOuija Buna ziua. Am niste probleme cu fratele meu de cativa ani de zile. Locuim in aceiasi casa si camera. Parintii sunt divortati iar noi stam cu mama. Eu cam de ... (vezi toată discuția)
Fratele meu o bate pe mama dandy_mihaela dandy_mihaela buna ziua, va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti cui sa ma adresez. fratele meu in varsta de 40 de ani sta cu mama mea in varsta de 76 de ani si cu inca un ... (vezi toată discuția)
Am fost batut, ce pot sa fac pentru a ma apara? emanuel_darius emanuel_darius Buna ziua, in urma cu 4 zile in urma unei neintelegeri(totul a inceput de la faptul ca eu nu iam permis sa intre cu pantofii in camera mea spunandui sa se ... (vezi toată discuția)