avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu fratele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu fratele

Buna ziua. Am niste probleme cu fratele meu de cativa ani de zile. Locuim in aceiasi casa si camera. Parintii sunt divortati iar noi stam cu mama. Eu cam de vreo 2 ani de zile nu mai vorbesc cu el deloc. Mentionez ca el este foarte agresiv, alcoolic si se si drogheza tragand pe nas sau la tigare. Mai in fiecare seri la mine vin prieteni de ai lui ca sa bea, ori sa se drogheze si sa faca galagie si cu muzica tare. Eu nu am treaba cu ei, nici nu ii bag in seama. Acum 2 ani de zile ma batut devastand prin casa si aruncand cu ghivece, mai sunt si alte probleme injuraturi mamei si multe altele.

Ce vreau sa spun este ca aseara in jurul orelor 00:30 fiindca venise cu un amic al lui aici sa bea si ei au fumat 2 tigari cu iarba, muzica era tare. Era si nervos ca nu stiu ce patise si nici nu ma intereseaza. Mama a venit mereu sai spuna sa faca liniste si sa se potoleasca. A devastat camera a stricat usa de la camera, si-a spart si distrun un calculator al lui ( are doua ). Dupa aceasta a inceput scandalul a inceput sa ma scuipe sa ma injure si apoi a sarit la bataie. Eu am sunat la 112 mia facut legatura la politie si trebuia sa vina un echipaj insa nu a venit nimeni.

Azi de dimineata m-am prezentat la politie am depus o plangere impotriva lui ( am numar de inregistrare la ea ) apoi am fost la INML si in 10 zile trebuie sa-mi ridic certificat medicolegal. Am fost batut cu pumnii in cap si picioarele in burta. Eu nu il bag in seama insa el mereu cauta motiv de scandaluri. Anii de zile nu pot dormi linistit sau sa stau in liniste in casa. Asa ceva nu se poate. Mie si rusine sa aduc vreun prieten la mine in casa, nu va dati seama ce deranj este aici. El se crede stapan pe toate, mia taiat cablul de interne de 2 ori, unele haine mi lea luat, alte lucruri mi lea distrus. Vecina de sub mine aude in fiecare seara galagie si alte chestii. Politia nu face nimik. Eu nu pot sta in teroarea in care ma aflu aici.

Daca se poate va rog sa-mi spuneti si mie cum as putea sa rezolv problema. Pentru ca sincer nu dispun de bani, dar as vrea sa apelez la instanta. Pentru ca viata mea este in pericol, oricand poate sa puna lumea sa ma bata sau cine stie alceva mai grav.

Va multumesc.

Mama nu poate face nimic impotriva lui si nici eu, nu avem nici o putere incepe sa injure sa distruga sa scuipe si sa bata. Eu sunt o persoana pasnica, nu sunt cu scandaluri sau alte dastea.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:34, 9 Noiembrie 2010
Este foarte bine ca ati depus plangere la politie. Acum este randul lor sa faca cercetari si, daca vor considera necesar, sa emita un mandat de arestare.
Pe latura civila aveti posibilitatea intentarii unei actiuni de evacuare.
Multumesc de raspuns, pentru evacuare ma gandesc ca mama ar trebui sa faca lucrul acesta casa este pe numele ei.

La politie a ramas sa ma sune ei sa vin sa le aduc certificatul, si apoi nu stiu ce vor mai putea face. A ramas sa ma sune sa vin sa depun alte declaratii dar dupa ce am certificatul. In astea 10 zile cine stie ce se mai poate intampla.

Eu deocamdata nu am nici un venit astept sa ma angajez in curand la metro dar mai am de adus actele si rezultatele la analizele pt angajare.

Nu as vrea sa pierd si aces loc de munca din cauza lui, sau sa nu ma pot duce la servici, ori odihni in casa pentru a fi apt de munca. Si nu este prima oara cand patesc, dupa ce ca suntem noi saraci, mai face si el rele.

As putea sa-l dau in judecata pentru agresiune, injuraturi si scuipare?
Daca doriti evacuarea lui prin hotarare judecatoreasca cat mai rapid trebuie sa angajati avocat.
Actiunea trebuie sa fie semnata de proprietari.

avocat Claudiu Lascoschi
Exista vreo posibilitate sa primeasca mama un avocat din oficiu?
Poate solicita asistenta juridica ( gratuita), daca se incadreaza ca si venituri e posibil sa i se aprobe cererea.

Alte discuții în legătură

Probleme cu fratele G_Shobo G_Shobo Stimati Domni/Doamne Avocati/Avocate numele meu este Cristian locuiesc in sectorul 3 salajan cu mama si cu fratele de 23 de ani in acelasi apartament. Nici nu ... (vezi toată discuția)
Evacuarea silita a unuia din parinti Razvan_Paraschiv Razvan_Paraschiv Buna seara. E Vinerea Mare si mi-e si mie greu sa cred ca va scriu urmatoarele: Tatal meu este un alcoolic incurabil si deseori devine agresiv cand bea. De ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi dus la un control psihologic o persoana fara acordul sau Aida@ Aida@ Tatal meu se trage dintr o familie de alcolisti foarte agresivi ( ca si exemplu fratele tatalui meu o alerga prin curte pe sotia acestuia cu toporul). Tata ... (vezi toată discuția)