avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuarea silita a unuia din parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuarea silita a unuia din parinti

Buna seara.
E Vinerea Mare si mi-e si mie greu sa cred ca va scriu urmatoarele:
Tatal meu este un alcoolic incurabil si deseori devine agresiv cand bea. De ani de zile face scandaluri, sparge lucruri prin casa si o ameninta pe mama ca o omoara.
Are si perioade cand refuleaza si nu bea. Insa cand se apuca il tine cate o luna de zile, zi de zi, seara de seara. Cel mai urat face in preajma si in timpul sarbatorilor.
In ultimele 2 saptamani a stat beat tot timpul. Se trezeste dimineata, se duce sa ia ziarul si vine beat. Doarme putin, pleaca iar si iar vine beat. Seara acelasi lucru. Asta s-a intamplat si astazi. Si scandalul a tinut aproape 3 ore. Politia mi-a zis ca nu pot decat sa vina sa-i dea o amenda - lucru care cred ca nu ar face altceva decat sa inrautateasca situatia.
Asa cum va spuneam acest lucru se intampla de aproximativ 15 ani de zile. Violenta a mai scazut in intensitate insa nu si in frecventa. Probabil faptul ca eu nu mai sunt copil are un impact si am si invatat modalitatile prin careil putem calma. Insa cand eu nu sunt acasa lucrurile degenereaza rapid. Si mi-e tare frica de o imagine macabra cand vin seara acasa.
Rudele, prietenii,probabil ca si vecinii stiu de aceasta situatie.
Cand eram in clasa a 10-a i-a pus mamei cutitul la gat. Norocul a fost ca eu eram cu un prieten cu 5 ani mai mare in scara blocului, am auzit tipetele si l-am oprit.
Ne-a dat de repetate ori afara din casa(din vechiul apartament).
Inainte de Craciun anul trecut s-a imbatat, a alunecat pe gheata si s-a lovit la cap. Trecatorii au chemat salvarea si in drum spre spital a lovit-o pe asistenta din salvare iar soferul a acrosat o masina. La urgenta nu pot sa va spun ce circ a facut.
Si astea sunt doar picaturi intr-un ocean. M-am saturat sa traiesc in stres, in scandaluri si cu frica vreunei descoperiri tragice cand ma intorc seara de la munca.
Acum o sa va spun si partea "pozitiva" a lucrurilor:
In 2004 in vara datorita datoriilor pe care le stransesem(intretinere, etc.) am fost nevoiti sa vindem apartamentul.
Apartamentul in care locuim acum a fost cumparat insa pe numele meu.
Totul este trecut, facturat pe numele meu.
Din 1995 cand a fost dat afara de la compania la care lucra de 15 ani tatal meu a mai lucrat doar ocazional(cate 3-4 luni pe an). De fiecare data era dat afara din cauza bauturii.
Din 2007 de cand am terminat facultatea eu lucrez la o companie farmaceutica si castig un salariu peste medie. Din acel moment toate cheltuielile in casa le suport eu.
De cand banii nu mai sunt o problema, nici el nu se mai gandeste sa mai faca nimic.
Am incercat toate modalitatile de a-l convinge sa renunte la bautura si de a opri intr-un fel sau altul situatia asta. Nimic nu a mers.
In mai o sa ma insor si o sa ma mut de aici. Nu vreau sub nici o forma sa il las in casa cu mama(care de 4 luni e si ea somera) dupa ce eu voi pleca.
Cei de la Politia de cartier mi-au zis sa fac la Judecatorie o cerere de evacuare.
Intrebarile mele ar fi:
- Care este procedura pentru a depune o astfel de cerere si in cat timp se rezolva ea?
- Ce drepturi mai are el acum asupra apartamentului si a celorlalte bunuri(majoritatea fiind cumparate de mine in ultimii 2 ani - masina de spalat, frigider, etc.)? Nu s-a facut act de succesiune ci pur si simplu s-a cumparat acest apartament pe numele meu, fara vreo alta mentiune.
- De tot procesul se ocupa un avocat sau trebuie eu sa fac asta?
- Ce alte lucruri ar mai trebui sa stiu?
Stiu ca este o situatie cu totul anormala sa-ti dai tatal afara din casa insa nici viata mea nu a fost si nu este normala in conditiile astea. Puneti-va va rog in locul meu.
Sunt decis sa fac asta whatever it takes si chiar am nevoie de sfaturile dvs acum.
Sunt cu nervii la pamant, mama e o evapa. Asa nu se poate trai.
Pana marti nu pot face nimic si deja sunt convins ca situatia o sa se inrautateasca zilele astea.
Va multumesc si va doresc un Paşte Fericit alaturi de cei dragi!
Razvan.
Cel mai recent răspuns: Razvan_Paraschiv , utilizator 17:49, 5 Aprilie 2010
Va inteleg, mai ales ca e vorba de un parinte , va vine foarte greu.. dar.. asta e..
Daca a fost sesizata politia de atatea ori, nu l-au dus la internare pentru dezalcoolizare? Puteau sa o faca.
Daca angajati un avocat, se ocupa de tot, va sfatuiete ce si cum sa procedati...
Sarbatori linistite.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
Situatie delicata ,mai ales datorita consecintelor cauzate
Avand in vedere complexitatea cauzei ,se impune sa consultati un avocat ,care va poate redacta actiunea si care in continuare, va poate reprezenta interesele in instanta
lndines a scris:

Va inteleg, mai ales ca e vorba de un parinte , va vine foarte greu.. dar.. asta e..
Daca a fost sesizata politia de atatea ori, nu l-au dus la internare pentru dezalcoolizare? Puteau so o faca.
Daca angajati un avocat, se ocupa de tot, va sfatuiete ce si cum sa procedati...
Sarbatori linistete.


Nu am chemat Politia decat o singura data, si asta cand locuiam in vechiul apartament. NU am chemat-o pentru ca oricare ar fi fost situatia au zis ca nu au ce sa-i faca decat sa-i dea o amenda.
Credeti ca se terminau lucrurile cu bine dupa plecarea Politiei?
La alcoolizare nu vrea sa mearga pentru ca "el vrea sa bea".

La ce-a de-a doua intrebare din mesajul initial ce-mi puteti raspunde?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2010
Razvan_Paraschiv, utilizator
In situatia in care ,dvs detineti probe temeinice si indubitabile -documente si martori,care demonstreaza ca dvs a-ti achizitionat bunurile prin aport personal,tatal dvs ,legal,nu poate ridica pretentii asupra acestora
Sunteti proprietar al imobilului si daca nu sunt alte clauze in contract, este in favoarea dvs si puteti deschide actiunea de care vorbiti. .Mergeti la un avocat, ii descrieti situatia, ii dati copii al actelor de proprietate, o lista cu martorii care cunosc aspectele descrise aici, va redacta actiunea si va va reprezenta interesele de/a lungul procesului.
Tatal , mai are posibilitati locative? daca da, le indicati avocatului.
De fapt, tot ce intereseaza cauza, va va cere avocatul angajat.

Alte discuții în legătură

Tata agresiv, probleme cu alcoolul Florina09 Florina09 Sunt fata, am 17 ani si locuiesc impreuna cu tata, mama si bunica din partea mamei. Povestea a inceput acum cativa ani, cand tata s-a apucat de baut,a fost dat ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut crystyan2012 crystyan2012 am o problema. tatal meu este alcoolic si pe fiecare zi este beat si ma injura si pe mine si pe sotia mea si pe mama si ne zice sa iesim din casa lui ca e ... (vezi toată discuția)
Abuz psihic - parinte newvendetta25 newvendetta25 Salutare, Am 18 ani, locuiesc cu fratele meu in varsta de 8 ani, mama, tatal si bunica noastra. Problema este abuzul psihic facut de tatal nostru.Obisnuieste ... (vezi toată discuția)