avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal alcoolic, trebuie dus la tratament psihiatric
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal alcoolic, trebuie dus la tratament psihiatric

Buna seara

Nu eu sunt victima insa cel care are probleme este var cu mine ( cel din titlu )

Problema e veche insa acum 3 ani nu se reproducea asa des
Pe scurt , de 2-3 ani el isi da afara nevasta si copii (1-2 seri pe saptamana ) , are 47 de ani ,si este pensionat pe caz de boala ( nu psihice ) , cand vine beat acasa ii da instant afara , au chemat politia de nenumarate ori , insa politia ii da amenda si pleaca ( frectie ) ..... acum 2 luni l-au luat cu forta si l-au dus la spitalul de nebuni unde a stat 2 saptamani
Cand a venit de acolo , primul lucru pe care l-a facut a fost sa le dea afara toate lucrurile din casa si toata mancarea din bucatarie + o noapte gratis sub cerul lunii petru sarmanii ceilalti
Eu am innebunit , am fost si la doctorul lui , si i-am povestit , dar imi tot da fel de fel de explicatii cum ca daca a fost nu mai poate sa il interneze . Treaba este intr-un sat mic , unde toata lumea se stie cu toata lumea si imi imaginez care ar putea fi cauza pentru care nu mai vrea sa il interneze
E un spital de nebuni la 10 km distanta si as vrea , impreuna cu nevasta si copii sa ne ducem acolo sa vorbim cu cineva , dar ce fac daca imi cer o recomadare de la medicul lui ? se poate interna doar pe semnatura unui membru al familiei ( nu eu ca nu sunt direct ) ?
Stiu Art. 45 si Art. 47 insa in tara noastra trebuie mai mult decat legi , treaba sta altfel cand incerci sa faci ceva , am nevioe de sfatul cuiva care a mai avut de a face cu astfel de cazuri sau stie cum sa procedez

Ce sanse am sa il internez pe o perioada foarte lunga de timp ?
Am cautat si tot ce gasesc sunt avocati pe probleme de partaj , dpvd juritic se poate actiona in instanta ?
Ps: nu se doreste divort , ar fi ultima si cea mai drastica solutie pentru ca s-au casatorit dupa ce el a luat casa , si nu vrem sa il dam afara dar nici sa stai cu gandul ca nu ai unde sa dormi ( nu e vb de mine )
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
cozsmin2, utilizator
nu se poate interna decat cu consimtamantul celui in cauza, daca domnul nu prea nu se poate, decat daca ajunge la spital si i se dovedeste probleme psihice si doctorul e de parere ca trebuie internat de urgenta ... dar nu se poate... cum spuneti dumneavoastra... cunosc cazuri asemanatoare.... se cere consimtamantul celui alcoolic.
Persoana de care vorbiti, este alcoolica, alcoolismul fiind o dependenta. De fapt, alcoolul poate fi numit drogul romanesc, pt ca este o indeletnicire destul de raspandita, mult prea tolerata de societate.
Din cele prezentate, se pare ca persoana este un alcoolic gama - adica sufera de etilism cronic. Isi face lui rau, le face celor din jur, insa nu inseamna ca nu are disceranamant. Nu aveti cum sa-l internati cu forta la psihiatrie. Poate doar daca pune in pericol vietile celor din familie.
Divortul e o varianta- cred ca sunteti confuz referitor la acea parte cu proprietatea, cu casa. Mai bine puneti intrebari despre acest subiect aici, poate gasiti o solutie mai rapida si mai buna.
Evacuare p[rin ordin de protectie, intr-o saptamana e afara si fara drept sa intre. Asa poate il convingeti.
Din cate vad toata lumea imi spune ca daca face astea doar cand e beat atunci nu e nebun
Ei bine le face si cand e treaz , am fost de fata odata si mai mult s-a oprit de rusinea mea , fara mine nu se oprea , bautura doar face ca sa se intample sigur , fara sa bea , daca cineva il irita putin incepe iar

45 a) din cauza acestei tulburari psihice exista pericolul iminent de vatamare pentru sine sau pentru alte persoane;
b) in cazul unei persoane suferind de o tulburare psihica grava si a carei judecata este afectata, neinternarea ar putea antrena o grava deteriorare a starii sale sau ar impiedica sa i se acorde tratamentul adecvat”.

deci exista pericolul iminent de vatamare , oare bataia nu e tot o vatamare ? sau cumva e asa adanc in folclorul romanesc a-ti bate familia ca a iesit de sub sigla 'vatamare corporala' , vreti sa vina cu bata la ei , cu pumnii e prea domol ?

AVLIL: da asta e plauzibil dar inseamna ca nu se mai poate introarce deloc , noi vrem doar ca sa nu mai devina isteric
În cadrul procesului pt emiterea unui ordin de.restrictie și protecție, instanţa poate dispune ca măsură de protecție și internarea.

Alte discuții în legătură

Internare nevoluntara bogdan666 bogdan666 Buna ziua, Am un var primar care a incercat sa se sinucida de 2 ori saptamana trecuta, a fost oprit la timp de ambele dati. Acum e internat insa doctorul ... (vezi toată discuția)
Internare bolnav psihic dependent de alcool eugen_2 eugen_2 Tatal meu e alcoolic inrait cat si bolnav psihic, un adevarat pericol public. A fost internat de atatea ori la spitalul de psihiatrie dar dupa cateva zile ii ... (vezi toată discuția)
În procedura de diagnosticare se iau hotărâri? Zebedeu Zebedeu Legea 487/2002, Art. 54 [i][b]O persoană poate fi internată prin procedura de internare nevoluntară numai dacă un medic psihiatru abilitat ... (vezi toată discuția)