avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal alcoolic, trebuie dus la tratament psihiatric
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal alcoolic, trebuie dus la tratament psihiatric

Buna seara

Nu eu sunt victima insa cel care are probleme este var cu mine ( cel din titlu )

Problema e veche insa acum 3 ani nu se reproducea asa des
Pe scurt , de 2-3 ani el isi da afara nevasta si copii (1-2 seri pe saptamana ) , are 47 de ani ,si este pensionat pe caz de boala ( nu psihice ) , cand vine beat acasa ii da instant afara , au chemat politia de nenumarate ori , insa politia ii da amenda si pleaca ( frectie ) ..... acum 2 luni l-au luat cu forta si l-au dus la spitalul de nebuni unde a stat 2 saptamani
Cand a venit de acolo , primul lucru pe care l-a facut a fost sa le dea afara toate lucrurile din casa si toata mancarea din bucatarie + o noapte gratis sub cerul lunii petru sarmanii ceilalti
Eu am innebunit , am fost si la doctorul lui , si i-am povestit , dar imi tot da fel de fel de explicatii cum ca daca a fost nu mai poate sa il interneze . Treaba este intr-un sat mic , unde toata lumea se stie cu toata lumea si imi imaginez care ar putea fi cauza pentru care nu mai vrea sa il interneze
E un spital de nebuni la 10 km distanta si as vrea , impreuna cu nevasta si copii sa ne ducem acolo sa vorbim cu cineva , dar ce fac daca imi cer o recomadare de la medicul lui ? se poate interna doar pe semnatura unui membru al familiei ( nu eu ca nu sunt direct ) ?
Stiu Art. 45 si Art. 47 insa in tara noastra trebuie mai mult decat legi , treaba sta altfel cand incerci sa faci ceva , am nevioe de sfatul cuiva care a mai avut de a face cu astfel de cazuri sau stie cum sa procedez

Ce sanse am sa il internez pe o perioada foarte lunga de timp ?
Am cautat si tot ce gasesc sunt avocati pe probleme de partaj , dpvd juritic se poate actiona in instanta ?
Ps: nu se doreste divort , ar fi ultima si cea mai drastica solutie pentru ca s-au casatorit dupa ce el a luat casa , si nu vrem sa il dam afara dar nici sa stai cu gandul ca nu ai unde sa dormi ( nu e vb de mine )
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
cozsmin2, utilizator
Nu stiu ce sanse aveti , specimen de asta am si eu in casa si nu reusesc sa-i fac nimic. am chemat politia de n..ori , i-am rugat sa-l ia sa-l interneze, si-a maltratat sotia(mama mea) , pe mine( nu e tatal meu) si pe fratele meu(copilul lui) care e pers cu handicap. am incercat pe toate caile inclusiv cu deschidere dosar penal si.....tot nimic. face ceea ce a invatat sa faca, sta bine mersi la caldurica si oric a e beat ori ca e treaz are acelasi vocabular, aceleasi conceptii , aceeasi placa care o repeta zilnic.
de la spitalul de nebuni unde am reusit sa-l duc o zi ( si asta numai ca a injurat de mama un politist si a sarit sa-l impinga) mi-au spus ca eu am probleme psihice.
asa ca....... nu stiu care ar fi solutia , decat sa se desparta.
mult succes sa va realizati cele propuse, sa gasiti oameni de bine care sa va ajute, eu inca mai caut solutia!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internare nevoluntara bogdan666 bogdan666 Buna ziua, Am un var primar care a incercat sa se sinucida de 2 ori saptamana trecuta, a fost oprit la timp de ambele dati. Acum e internat insa doctorul ... (vezi toată discuția)
Internare bolnav psihic dependent de alcool eugen_2 eugen_2 Tatal meu e alcoolic inrait cat si bolnav psihic, un adevarat pericol public. A fost internat de atatea ori la spitalul de psihiatrie dar dupa cateva zile ii ... (vezi toată discuția)
În procedura de diagnosticare se iau hotărâri? Zebedeu Zebedeu Legea 487/2002, Art. 54 [i][b]O persoană poate fi internată prin procedura de internare nevoluntară numai dacă un medic psihiatru abilitat ... (vezi toată discuția)