- Care este procedura pentru a depune o astfel de cerere si in cat timp se rezolva ea?
- Ce drepturi mai are el acum asupra apartamentului si a celorlalte bunuri(majoritatea fiind cumparate de mine in ultimii 2 ani - masina de spalat, frigider, etc.)? Nu s-a facut act de succesiune ci pur si simplu s-a cumparat acest apartament pe numele meu, fara vreo alta mentiune.
- De tot procesul se ocupa un avocat sau trebuie eu sa fac asta?
- Ce alte lucruri ar mai trebui sa stiu?
Recomandarile mele sunt:
1. Actiune de evacuare a parintelui tolerat introdusa de dv., ca proprietar al bunului imobil, pentru lipsa de titlu.
In paralel, as introduce si o ordonanta presedintiala pentru evacuarea provizorie a acestuia pana la solutionarea pe fond a actiunii de evacuare pe drept comun. Ordonanta se judeca de urgenta cu termene la fiecare 2 saptamani. Hotararea este executorie si poate fi pusa in executare silita vremelnica pe baza sentintei instantei de fond, fiind vorba despre posesie.
2. Nu putem vorbi de succesiune pentru ca nu a decedat nimeni.
Dupa evacuarea acestuia, tatal dv. trebuie sa introduca o cerere de partaj a bunurilor comune (bunuri mobile) dobandite de acesta si mama dv., in timpul casatoriei acestora, numai daca mama dv. sau acesta va introduce actiune de divort. Pana atunci, nu este admisibila o astfel de actiune.
Nu are nicio legatura actiunea de evacuare introdusa de dv. impotriva tatalui cu introducerea sau nu a unei actiuni de divort de catre oricare dintre soti. Cele doua lucruri sunt independente.
Ramane la latitudinea acestora daca vor sa divorteze sau nu.
3. Procesele de care v-am vorbit pot fi sustinute doar de avocatul dv., prezenta dv. nu este necesara decat daca se va solicita si admite proba cu interogatoriul dv., situatie in care va trebui sa va prezentati in fata instantei pentru administrarea acestei probe.
Va recomand angajarea unui avocat ! ;)