avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fiu legitim dezmostenit total de mama si fratii lui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fiu legitim dezmostenit total de mama si fratii lui

buna seara incerc sa va explic cat mai scurt posibil. deci tatal meu a decedat in 2006 un an dupa tatal lui . mama si fratii lui (2) SAU GANDIT IN 2008 sa faca succesiunea si implicit certificat de mostenitor la notariat dar surpriza am aflat ca numai ei 2 frati si sotia sunt trecuti ca mostenitori desi tata nu renuntase la mostenire declarand ca nu mai exista alti mostenitori( vorbesc de mine si fratele meu copii fratelui decedat) intrebarea mea este : eu , fratele meu si mama adica sotia tatalui meu avem vreun drept la mostenire dupa bunicul? vorbim despre 18 hectare de pamant asta ar fi o chestiune iar a doua se prezinta astfel : inca de la inceputul casniciei dintre tatal meu si mama mea tata a avut rate la servici prin care i retrageau bani pe statul de plata din salar pentru plata diverse materiale de constructie timp de 6 ani , materiale cu care tata construia o casa la bunici. acea casa a fost construita pe pamantul fostulu c.a.p.ulterior cumparat de bunicii mei.deci constructia si pamantul la un moment dat rezultau pe numele bunicilor.in timp ce bunicul inca traia a facut un act de vanzare cumparare de pe numele lui pe numele fiului cel mare .mentionez ca tata era fiul mijociu.deci din nou tata nu a primit nimic .ultimii ani de viata tata si ia petrecut muncind pamantul parintilor fara ca noi familia sa avem vreun beneficiu(produse agricole sau bani).tata a murit la domiciliul bunicilor in conditii suspecte am inteles ca bause alcool iar bunica ia dat medicamente.putem in vreun fel sa recuperam ceva din drepturile noastre si cum? va multumesc anticipat pentru timpul acordat si astept un raspuns va rog frumos.
Da, aveti dreptul, daca tatal nu a facut o renuntare expresa la mostenire.

Va trebui sa atacati in instanta certificatul de mostenitor si sa solicitati anularea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mandrut mandrut Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: am locuit impreuna cu parintii si bunicii intr-o casa. Tatal meu avea 2 frati si 2 surori. La moartea bunicilor ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunica KFMCipas KFMCipas Buna ziua. am si eu o nelamurire Sotia si sora ei au deschis dezbaterea de mostenire dupa bunica lor si tatal lor decedat (adica socrul meu), pentru ca timp ... (vezi toată discuția)
Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)