A.
Iată, ce spune
[ link extern ] /
Ne puteţi contacta:
1. prin poştă:
sediul central al instituţiei Avocatul Poporului: Bucureşti, strada Eugeniu Carada nr. 3, sector 3;
birourile teritoriale ale instituţiei Avocatul Poporului: adrese şi numere de telefon
2. prin fax: 021/312.49.21
3. prin poşta electronică (e-mail): avp@avp.ro
DISPECERAT INSTITUŢIA AVOCATUL POPORULUI: 021/312.71.34
luni-joi 9-16
vineri 9-14
Telefon centrală: 021/312.94.62; 021/312.71.01
Cine se poate adresa instituţiei Avocatul Poporului?
Se poate adresa instituţiei Avocatul Poporului orice persoană fizică, precum şi societăţile comerciale, asociaţiile şi orice alte persoane juridice.
Ce petiţii intră în competenţa instituţiei Avocatul Poporului?
În competenta institutiei Avocatul Poporului intră petitiile care au ca obiect incălcarea drepturilor sau libertăţilor persoanelor fizice prin acte sau fapte administrative ale autorităţilor administraţiei publice sau prin actele administrative ale regiilor autonome.
B.
”Totusi chiar daca nu as consulta un avocat, nu ar trebui sa am parte de consiliere juridica, psihologica etc.? ”
- tocmai de aceea vă recomandam eu un BUN avocat : acesta poate face TOT ce trebuie pt. dvs. (noi, cei de pe acest forum vă putem da anumite informații dar dvs. nu veți putea dezvălui intimitatea cauzei.În schimb, avocatul îl aveți la dispoziția dvs., vă sfătuiește/consiliază în orice moment veți avea nevoi, desigur : acesta costă și doar cine poate și-l permite) dar puteți încerca și personal, spre exemplu prin trimitere de la medicul de familie către cabinetul ce aveți nevoie : e bine să vă înregistrați la medicul de familie ca având . . . probleme cu . . . Veți folosi în instanță aceste acte eliberate de medicul de familie, de ceilalți specialiști în nevoia dvs. etc etc Toate aceste demersuri vă vor costa, păstrați toate documentele ;
”N ar trebui sa fiu contactata si interogata de procuroru de caz de exemplu? N ar fi trebuit sa vina cineva la fata locului sa constate ca n am trecut deloc pe terenu acuzatului, nici macar in aproprierea acestuia? Sa nu uitam ca eram impreuna cu un copil minor de 2 ani si 7 luni si cu un suferind de atac de panica.”
DA, la timpul potrivit veți fi citată de către organele de cercetare penală cu Citație și vi se va solicita o declarație.În toată această problemă doar procurorul de caz va hotărî ce anume trebuie făcut și îndrumat un polițist.Polițistul, va lucra dosarul condus de procurorul de caz. Să nu vă entuziasmați prea mult : va dura ani de zile cazul.Totul va consta în puterea dvs. de a proba ”beton”, interesul și pregătirea profesională a respectivului procuror.Munca/metoda de lămurire/lucru cu procurorul e destul de dificilă și greu accesibilă, acesta are un ”fix” al lui.E mai bine să te ferească Bunul Dumnezeu de asemenea probleme.
”Petitia trebuie sa contina pe scurt faptele sau ce anume? ”, Da, Petiția va cuprinde pe scurt, concret ceea ce doriți dvs. a-i comunica Avocatului Poporului dar NU Av. Pop. soluționează/cercetează/se ocupă de faptele penale ci organele abilitate : procurorul prin poliție.