avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost amenintati ca vom fi impuscati in fata ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost amenintati ca vom fi impuscati in fata copilului nostru minor

intr o zi de duminica am iesit la plimbare impreuna cu sotul meu si fiica noastra minora in varsta de 2 ani si 7 luni cu atv pe dealul de la marginea padurii din spatele casei noastre..
cand coboram spre casa am fost opriti fortat,punandu se in fata atv, de un barbat.cand am oprit an inceput sa urle, sa ne aduca injurii tinand mana pe manerul de la pistol continuu ameninatandu ne ca ne va impusca daca mai calcam pe proprietatea lui.
tin sa precizez ca locul in care ne a oprit era in vecinatatea pamantului proprietate personala a bunicii sotului meu,pamantul lui aflandu se la aproximativ 100 m in partea opusa,netrecand deloc pe proprietatea lui.pistolul si munitia erau vizibile.
l am rugat in repetate randuri sa se calmeze fiind minorul cu noi si sa se legitimeze dar a refuzat acest lucru.tin sa mai precizez faptul ca sotul meu sufera de atac de panica, de la momentul cu pricina avand cosmaruri atat el cat si fetita noastra care se scoala plangand intreband unde i tata.
am depus o plangere la seful de post din comuna care a inaintat o parchetului, dar si o plangere la serviciul arme,explozivi si substante periculoase.apoi...proprietatea agricola nefiind ingradita sau semnalata in vreun fel ca este proprietate privata.
ce am de facut,autoritatile nu ma tin la curent cu ce se intampla..vreau sa stiu daca i se vor confisca armele si voi fi instiintata...am inteles ca avem dreptul la consiliere psihologica...cum pot contacta un avocat "a l poporului"sa ma indrume in detaliu cu ce tre sa fac si care sunt drepturile mele si mai ales sa ma reprezinte...astept raspuns urgent...va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ramyy3 , utilizator 15:35, 26 Martie 2014
- tot ceea ce doriți despre Avocatul Poporului, puteți găsi pe [ link extern ] / ;
- fiecare reședință de județ are un birou local al acestei instituții, toate se subordonează celui central din București dar vă recomand a lua legătura formulând o Petiție scurtă și la obiect către biroul central și a evita pe cele județene pe cât posibil (din anumite considerente) dacă nu sunteți din București;
- ar fi în binele dvs. să contactați un BUN avocat și să-i solicitați ajutor, consiliere juridică etc etc

Notă :
- o respectuoasă rugăminte ar fi la dumneavoastră : a încerca pe cât posibil a scrie fără majuscule tot textul/ceea ce aveți de solicitat celor ce vă pot ajuta.O scriere normală va atrage mai mult atenția decât una integral cu majuscule.
Vă mulțumesc pentru înțelegere și vă așteptăm cu noi informații.Vă doresc noapte bună!
Puteti solicita Parchetului de care apartineti detalii si informatii privind stadiul dosarului dvs. si rugamintea intemeiata de a urgenta solutionarea plangerii
Va multumesc pt. raspuns! Totusi chiar daca nu as consulta un avocat, nu ar trebui sa am parte de consiliere juridica, psihologica etc.? N ar trebui sa fiu contactata si interogata de procuroru de caz de exemplu? N ar fi trebuit sa vina cineva la fata locului sa constate ca n am trecut deloc pe terenu acuzatului, nici macar in aproprierea acestuia? Sa nu uitam ca eram impreuna cu un copil minor de 2 ani si 7 luni si cu un suferind de atac de panica. Petitia trebuie sa contina pe scurt faptele sau ce anume? Cum aflu unde se afla biroul central? Va multumesc aniticipat!

Va multumesc pt. raspuns! Spuneti mi va rog aceasta solicitare trebuie s o fac in scris, catre Parchet sau pot s o fac si catre Oficiul Politiei Comunal? M am documentat pe internet si am inteles ca am dreptul sa fac o cerere la organele de politie precum ca doresc sa iau parte la ancheta si sa fiu tinuta la curent cu absolut toata ancheta, in urma acestei cereri eliberandu mi se un proces verbal; am inteles corect? Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Nu stiu unde ati gasit dvs pe internet ca puteti lua parte la ancheta, dar acest lucru cu siguranta nu o sa se intample, veti fi audiata, daca intre declaratii vor exista contraziceri solicitati confruntarea, nu uitati sa va constituiti parte civila in cursul urmaririi penale.Mergeti la politia unde ati depus plangerea sa verificati daca i-a fost atribuit numar unic si sa aflati care este stadiul dosarului. Este posibil sa nu primiti informatii daca dati de un politist incapatanat, in acest caz depuneti o cerere la parchet prin care sa solicitati sa va comunice stadiul cercetarilor in dosar.
A.
Iată, ce spune [ link extern ] /
Ne puteţi contacta:
1. prin poştă:
sediul central al instituţiei Avocatul Poporului: Bucureşti, strada Eugeniu Carada nr. 3, sector 3;
birourile teritoriale ale instituţiei Avocatul Poporului: adrese şi numere de telefon
2. prin fax: 021/312.49.21
3. prin poşta electronică (e-mail): avp@avp.ro

DISPECERAT INSTITUŢIA AVOCATUL POPORULUI: 021/312.71.34

luni-joi 9-16

vineri 9-14

Telefon centrală: 021/312.94.62; 021/312.71.01


Cine se poate adresa instituţiei Avocatul Poporului?
Se poate adresa instituţiei Avocatul Poporului orice persoană fizică, precum şi societăţile comerciale, asociaţiile şi orice alte persoane juridice.

Ce petiţii intră în competenţa instituţiei Avocatul Poporului?
În competenta institutiei Avocatul Poporului intră petitiile care au ca obiect incălcarea drepturilor sau libertăţilor persoanelor fizice prin acte sau fapte administrative ale autorităţilor administraţiei publice sau prin actele administrative ale regiilor autonome.

B.
”Totusi chiar daca nu as consulta un avocat, nu ar trebui sa am parte de consiliere juridica, psihologica etc.? ”
- tocmai de aceea vă recomandam eu un BUN avocat : acesta poate face TOT ce trebuie pt. dvs. (noi, cei de pe acest forum vă putem da anumite informații dar dvs. nu veți putea dezvălui intimitatea cauzei.În schimb, avocatul îl aveți la dispoziția dvs., vă sfătuiește/consiliază în orice moment veți avea nevoi, desigur : acesta costă și doar cine poate și-l permite) dar puteți încerca și personal, spre exemplu prin trimitere de la medicul de familie către cabinetul ce aveți nevoie : e bine să vă înregistrați la medicul de familie ca având . . . probleme cu . . . Veți folosi în instanță aceste acte eliberate de medicul de familie, de ceilalți specialiști în nevoia dvs. etc etc Toate aceste demersuri vă vor costa, păstrați toate documentele ;

”N ar trebui sa fiu contactata si interogata de procuroru de caz de exemplu? N ar fi trebuit sa vina cineva la fata locului sa constate ca n am trecut deloc pe terenu acuzatului, nici macar in aproprierea acestuia? Sa nu uitam ca eram impreuna cu un copil minor de 2 ani si 7 luni si cu un suferind de atac de panica.”

DA, la timpul potrivit veți fi citată de către organele de cercetare penală cu Citație și vi se va solicita o declarație.În toată această problemă doar procurorul de caz va hotărî ce anume trebuie făcut și îndrumat un polițist.Polițistul, va lucra dosarul condus de procurorul de caz. Să nu vă entuziasmați prea mult : va dura ani de zile cazul.Totul va consta în puterea dvs. de a proba ”beton”, interesul și pregătirea profesională a respectivului procuror.Munca/metoda de lămurire/lucru cu procurorul e destul de dificilă și greu accesibilă, acesta are un ”fix” al lui.E mai bine să te ferească Bunul Dumnezeu de asemenea probleme.

”Petitia trebuie sa contina pe scurt faptele sau ce anume? ”, Da, Petiția va cuprinde pe scurt, concret ceea ce doriți dvs. a-i comunica Avocatului Poporului dar NU Av. Pop. soluționează/cercetează/se ocupă de faptele penale ci organele abilitate : procurorul prin poliție.

Alte discuții în legătură

Intrebare despre cazier mediadream mediadream Buna ziua! Am o intrebare legata de cazierul meu. Acum 2 ani am fost prins conducand un autoturism pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica de 0.6 in ... (vezi toată discuția)
Confiscare arme in caz de suicid rpi rpi Buna seara, In urma unei sinucideri/ accident (nu se stie clar dar se stie ca nu este omor), se pretinde confiscarea armei cu pricina de catre ... (vezi toată discuția)
Permis de portarma feliciagl feliciagl Buna ziua! Tatal meu si-a cumparat in 1996 un pistol cu bile,de la magazin autorizat, in 2010 am venit cei de la politie i-au confiscat arma si i-au inaintat ... (vezi toată discuția)