avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta intre doua imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta intre doua imobile

In 1993, octombrie, am semnat un partaj voluntar. Atunci era prevazut ca distanta legala dintre 2 proprietati era de 1,50 cm( din cate tin minte distanta dintre casa si delimitarea din partaj era de 1, 50cm).
Poate sa ma indrume cineva sa gasesc in legea de atunci acest fapt? vreau sa-mi clarific acest aspect. unde sa caut in Codul Civil din 1993? La ce sectiune?
multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:21, 31 August 2013
Conform Planului urbanistic general pe care se elaborează Regulamentul local de urbanism , distanţa între 2 construcţii nu poate fi mai mică de 3 m(prin urmare, fiecare clădire trebuie să fie la o distanţă de 1,5 m faţă de gard). Prin derogare, cu acceptul celuilalt proprietar, se pot face contrucţiile şi pe hotar. În acest caz, trebuie acceptul scris al proprietarului.
Art. 612NCC prevede distanţa de 60cm. faţă de linia de hotar dar arată că "dacă regulamentul de urbanism sau prin lege , nu se prevede altceva"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimati profesionisti, am actionat vecinul in instanta, pentru ... loveusa24 loveusa24 Stimati profesionisti, am actionat vecinul in instanta, pentru indepartarea magaziei de gardul comun. Acesta a indepartat magazia de gardul comun, dar nu si ... (vezi toată discuția)
Nerespectare distanta dintre constructie si limita hotar vecin Doru2017 Doru2017 Nerespectare distanta dintre constructie si limita hotar vecin. Buna ziua, prin Regulamentul local de urbanism se prevede o distanta de minim 3 m fata de ... (vezi toată discuția)
Locuinta cu un etaj- distanta legala dintre cladire si gardul vecinului? pomohaci555 pomohaci555 Care este distanta legala dintre constuctia cu un etaj si gardul unui vecin???Multumesc. (vezi toată discuția)