avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copii

buna seara am si eu o intrebare.copilul meu are 6 ani si am stat in afara pana acum.nu am dispus niciodata de alocatie pana acum nici in afara nici in romania .acum am depus actele si as vrea sa stiu miar da bani pe toti 6 ani din urma?tin sa precizez ca copilul e nascut in afara si saracul are niste probleme.....e declarat afara disabil .tin sa precizez si ca dispune de pensie de handicap
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:18, 31 August 2013
Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii prevede:
rt. 6
(1) Stabilirea dreptului de alocatie de stat pentru copii se face pe baza cererii si a actelor din care rezulta indeplinirea conditiilor de acordare a acestui drept.
(2) Cererea se face in numele copilului, de catre persoanele prevazute la art. 4 alin. (1)-(3).
(3) Dupa implinirea varstei de 14 ani, cererea se poate face si de catre copil, cu incuviintarea reprezentantului sau legal.
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
...

Asadar, veti primi alocatia din urma penru o perioada de cel mult 12 luni si nu pentru 6 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie pt. copii cgionela cgionela am o fetita de 2 ani impliniti pe 4 februarie nu a beneficiate de alocatie pt. ca am fost plecati din tara pe ce perioada di urma poate beneficia (vezi toată discuția)
Plata alocatiei de stat valybalan valybalan buna seara!am doi copii,in varsta de doi respectiv cinci ani,nu am luat niciodata alocatii pentru ei,in urma cu cateva saptamani am facut cererea specifica dar ... (vezi toată discuția)
Buna- alocatie retroactiv Mustafa1974 Mustafa1974 Buna ziua am un copil de 5 ani nascut in Spani si care nu a beneficiat niciodata de alocatia de stat nici in Spania nici in Romania cum pot sa cer alocatia ... (vezi toată discuția)