avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunurile proprii ale sotilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunurile proprii ale sotilor

Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Civil a fost abrogat vechiul Cod Civil și implicit Codul Familiei. În noul Cod Civil nu am găsit articolul care face referire la bunurile proprii ale soților. În vechiul Cod al familiei era art.31. Poate cineva să-mi spună la ce articol sunt prevăzute bunurile proprii ale soților?
Aceasta prevedere apare la regimul separatiei de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa noul cod civil sotul are drept asupra bunurilor cumparate de sotie inainte de casatorie sau a bunurilor mostenite? magdalenamatei magdalenamatei In caz de divort sotul are vreun drept asupra bunurilor cumparate de sotie inainte de casatorie sau a bunurilor mostenite de ea conform noului cod civil? (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii legale giulia07 giulia07 Buna ziua! As dori sa-mi clarificati o chestiune , daca se poate, referitoare la Noul Cod Civil. In regimul comunitatii legale (asimilat celui existent pana ... (vezi toată discuția)
Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)