avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata credit dupa executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Plata credit dupa executare silita

In cazul in care suma nu este acoperita in urma executarii imobilului , restul de plata se va retine debitorului , din venitul obtinut ?? Daca este angajat , cu salariul de 1000 sa zicem, cat urmeaza i se retina? Este valabil si pt. sot/sotie , care este codebitor ? Se pot executa si alte bunuri , de exemplu autoturismul care e pe numele ambilor soti?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:10, 1 Septembrie 2013
Da, si autoturismul si 1/3 din veniturile lunare ... pana la acoperirea totala a debitului.
Suna urat, dar asa este, din pacate!
E vorba de credit ipotecar comercial ,iar autoturismul este bun comun al persoanelor fizice. Cred ca nu se aplca retinerea din venituri si pt. codebitor, care este doar copropietar, nu si actionar la firma care a contractat creditul
CRM2013 a scris:

E vorba de credit ipotecar comercial

In primul mesaj nu ati specificat ca este vorba despre un credit contractat pe persoana juridica, la care sotul este asociat. Era greu de ghicit care este situatia la dvoastra.
2) Daca sotia a semnat bilete de aval ca si sotie a sotului actionar la firma, este grav, caci va fi si ea executata la randul ei, pe toate bunurile si veniturile sale, daca imobilul nu acopera datoria. Daca a semnat doar pentru apartamentul ipotecat este bine caci, doar acela va fi executat.
3) Daca sotul, la randul sau, in calitate de persoana fizica a semnat bilete de aval pentru firma, va putea fi executat pe veniturile sale si pe partea lui de masina, deci pe o jumate de masina. Bineinteles ca masina se va vinde dintr-o bucata, adica toata, urmand ca sotul sa se regleze cu sotia, ulterior. Etc, nu avem date clare si complete de la dvoastra ca sa putem emite judecati.
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2013
trandafir2, moderator
Nici sotul si nici sotia nu au semnat bilete de aval . Creditul este luat de firma , garantia creditului fiind prin ipoteca pe mai multe bunuri, printre care si imobilul proprietate comuna al sotilor, in care locuiesc.
Va multumesc
Atunci este bine, doar imobilul poate fi executat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in insolventa covaci112233 covaci112233 buna dimineata,am fost administrator si asociat unic la un srl care in 2009 am cesionat partile sociale altei persoane,am avut si un credit fara garantie la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat cico1 cico1 #-oin anul 2007 un prieten m a rugat sa devin asociat cu el pt ca avea mai multe firme, am detinut 10 %, in aceelasi an a luat un credit de 100000 ron, pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita asociat firma mimi2013 mimi2013 Buna! Poate maputeti ajuta cu un raspuns sau un sfat: In 2008 am avut o firma (SRL) pe care asociati erau mama si soacra mea. Am contractat atunci un credit ... (vezi toată discuția)