avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea despagubirilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea despagubirilor

buna ziua,

cum se numeste legea si ce articol trebuie invocat in cazul doresc sa primesc despagubirea pentru o parcela pe care comunistii au construit un bloc de locuinte?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:14, 1 Septembrie 2013
Eu cred că e cam tîrziu. Legea nr.10/2001 a suferit mai multe modificări, în sensul prelungirii termenului de depunere a cererilor de restituire, dar acel termen a expirat cu mulţi ani în urmă, iar Legea 165/2013 nu conţine, după ştiinţa mea, norme care să permită introducerea unei astfel de cereri, ci doar norme cu privire la soluţionarea cererilor existente la data intrării ei în vigoare:

Art. 4. - Dispozitiile prezentei legi se aplica cererilor formulate si depuse, in termen legal, la entitatile investite de lege, nesolutionate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, cauzelor in materia restituirii imobilelor preluate abuziv, aflate pe rolul instantelor, precum si cauzelor aflate pe rolul Curtii Europene a Drepturilor Omului suspendate in temeiul Hotararii-pilot din 12 octombrie 2010, pronuntata in Cauza Maria Atanasiu si altii impotriva Romaniei, la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Iar o cerere pe dreptul comun, introdusă la această dată, va fi respinsă ca inadmisibilă atîta vreme cît nu aţi uzat de prevederile legii speciale (L.10/2001).
de la un avocat din primarie, am aflat ca ar trebui sa depun o cerere ptr a primi o parcela echivalenta ca valoare intr-o alta zona. nu este adevarat?
Doar dacă aţi făcut cererea în termen, în conformitate cu L.10/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura în cazul restituirilor imobilelor naționalizate? ce este de fãcut pe plan intern și la cedo? hdm hdm - daca am facut plangere la C.E.D.O. in anul 2012, pe fondul L.10/2001 si am primit confirmarea primirii plangerii, dar cazul inca nu a fost judecat, eu pot ... (vezi toată discuția)
Lege retrocedare 2013 nicutarasescu nicutarasescu Buna ziua,mai trebuie refacute cererile pentru retrocedari in urma promulgarii acetei legi.In cazul unui proces la CEDO pe legea 18 care a fost oprit,in acest ... (vezi toată discuția)
Legea 165/2013 antonescu gheorghe antonescu gheorghe Bună ziua! Nu știu dacă interpretez corect sau nu, următoarele ce mi se par a veni în contradicție : *) Notă importantă: Pentru aplicarea ... (vezi toată discuția)