avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumparator firma neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumparator firma neplatitoare de TVA

1) Care este suma maxima si deductibila ca si cheltuiala pentru care se poate emite/primi factura simplificata ce poate fi acceptata, de catre un cumparator firma neplatitoare de TVA?
2) Trebuie inscris codul unic de inregistrare (CUI) pe acest document, factura simplificata, bon?
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2013
trandafir2, moderator
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 17:36, 2 Septembrie 2013
Buna ziua,

Potrivit art.155, alineatele 11 si 12 din CF, factura simplificata se poate emite in situatia cand valoarea inclusiv TVA nu depaseste 100 de eur(cursul determinat potrivit art.139^1 din CF) sau in documentelor sau mesajelor tratate drept de facturi(alineatul 2 al art.155).
In conformitate cu alineatul (20) al art.155, facturile emise în sistem simplificat în condițiile prevăzute la alin. (11) şi (12) trebuie să conţină cel puţin următoarele informații:
a) data emiterii;
b) identificarea persoanei impozabile care a livrat bunurile sau a prestat serviciile;
c) identificarea tipului de bunuri sau servicii furnizate;
d) suma taxei colectate sau informațiile necesare pentru calcularea acesteia;
e) în cazul documentelor sau mesajelor tratate drept factură în conformitate cu prevederile alin. (2), o referire specifică şi clară la factura iniţială şi la detaliile specifice care se modifică. Norme metodologice.
Asa cum se poate observa, factura trebuie sa contina identificarea persoanei care a livrat bunurile/prestat serviciile, identificare care se face prin informatiile continute la alineatul 19.litera (d) si anume denumirea/numele, adresa şi codul de înregistrare în scopuri de TVA sau, după caz, codul de identificare fiscală ale persoanei impozabile care a livrat bunurile sau a prestat serviciile.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

au aparut noile tipuri de facturi? cristiancojo cristiancojo Aveti idee daca au aparut noile tipuri de facturi?Unde le pot gasi?Inainte comandam la [EDITAT- incalca pct. 2.8 din Regulament forum] , dar acum nu mai pot da ... (vezi toată discuția)
Semnaturi in factura fiscala cyan cyan Este obligatorie semnarea de primire a facturii fiscale in doua locuri, in casuta cu semnatura de primire si in casuta cu datele de expediere? Este ... (vezi toată discuția)
Lncasari paypall elenasit elenasit Buna ziua, Am incasat prin banca o suma in EUR de la mai multi utilizatori reprezentand taxa citire online revista. Trebuie emisa factura cu TVA pe fiecare ... (vezi toată discuția)