1) Care este suma maxima si deductibila ca si cheltuiala pentru care se poate emite/primi factura simplificata ce poate fi acceptata, de catre un cumparator firma neplatitoare de TVA?
2) Trebuie inscris codul unic de inregistrare (CUI) pe acest document, factura simplificata, bon?
Potrivit art.155, alineatele 11 si 12 din CF, factura simplificata se poate emite in situatia cand valoarea inclusiv TVA nu depaseste 100 de eur(cursul determinat potrivit art.139^1 din CF) sau in documentelor sau mesajelor tratate drept de facturi(alineatul 2 al art.155).
In conformitate cu alineatul (20) al art.155, facturile emise în sistem simplificat în condițiile prevăzute la alin. (11) şi (12) trebuie să conţină cel puţin următoarele informații:
a) data emiterii;
b) identificarea persoanei impozabile care a livrat bunurile sau a prestat serviciile;
c) identificarea tipului de bunuri sau servicii furnizate;
d) suma taxei colectate sau informațiile necesare pentru calcularea acesteia;
e) în cazul documentelor sau mesajelor tratate drept factură în conformitate cu prevederile alin. (2), o referire specifică şi clară la factura iniţială şi la detaliile specifice care se modifică. Norme metodologice.
Asa cum se poate observa, factura trebuie sa contina identificarea persoanei care a livrat bunurile/prestat serviciile, identificare care se face prin informatiile continute la alineatul 19.litera (d) si anume denumirea/numele, adresa şi codul de înregistrare în scopuri de TVA sau, după caz, codul de identificare fiscală ale persoanei impozabile care a livrat bunurile sau a prestat serviciile.
Lncasari paypall
elenasit
Buna ziua,
Am incasat prin banca o suma in EUR de la mai multi utilizatori reprezentand taxa citire online revista. Trebuie emisa factura cu TVA pe fiecare ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.