avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA lncasari Paypall
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

lncasari Paypall

Buna ziua,

Am incasat prin banca o suma in EUR de la mai multi utilizatori reprezentand taxa citire online revista. Trebuie emisa factura cu TVA pe fiecare utilizator? Ce se intampla cu comisionul retinut de Paypall.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 22:37, 6 Decembrie 2014
Vedeti prevederile art. 155 CF alin. 9 si normele de aplicare ale acestuia:
9) Prin excepție de la prevederile alin. (5) lit. a), persoana impozabilă este scutită de obligaţia emiterii facturii pentru următoarele operațiuni, cu excepția cazului în care beneficiarul solicită factura:
(...)
c) livrările de bunuri şi prestările de servicii, altele decât cele menţionate la lit. a) şi b), furnizate către beneficiari, persoane neimpozabile, altele decât persoanele juridice neimpozabile, care prin natura lor nu permit furnizorului/prestatorului identificarea beneficiarului, cum sunt: livrările de bunuri efectuate prin automatele comerciale, serviciile de parcări auto a căror contravaloare se încasează prin automate, servicii de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice preplătite. Prin norme se vor stabili documentele pe care furnizorii/prestatorii trebuie să le întocmească în vederea determinării corecte a bazei de impozitare şi a taxei colectate pentru astfel de operațiuni.

Norme:ART. 155 al. 9
70. În sensul art. 155 alin. (9) lit. c) din Codul fiscal, pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii, altele decât cele prevăzute la art. 155 alin. (9) lit. a) şi b) din Codul fiscal, furnizate către beneficiari, persoane neimpozabile, altele decât persoanele juridice neimpozabile, care prin natura lor nu permit furnizorului/prestatorului identificarea beneficiarului, furnizorii/prestatorii pot întocmi facturi simplificate în condiţiile stabilite la art. 155 alin. (11) lit. a) din Codul fiscal, care trebuie să conţină cel puţin informaţiile prevăzute la art. 155 alin. (20) din Codul fiscal. În situaţia în care nu optează pentru emiterea de facturi simplificate, aceştia au obligaţia întocmirii unui document centralizator pentru fiecare perioadă fiscală care să cuprindă cel puţin următoarele informaţii:

a) un număr de ordine;

b) data la care a intervenit exigibilitatea taxei pentru livrarea de bunuri şi/sau prestarea de servicii;

c) denumirea bunurilor livrate şi/sau a serviciilor prestate;

d) cantitatea bunurilor livrate;

e) baza de impozitare a livrărilor de bunurilor/prestărilor de servicii ori, după caz, avansurile încasate, pentru fiecare cotă, scutire sau operaţiune netaxabilă, preţul unitar, exclusiv taxa, precum şi rabaturile, remizele, risturnele şi alte reduceri de preţ, în cazul în care acestea nu sunt incluse în preţul unitar;

f) indicarea cotei de taxă aplicate şi a sumei taxei colectate, exprimate în lei, în funcţie de cotele taxei;

g) valoarea totală a bazei de impozitare şi a taxei colectate..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face contabilitatea la un site de anunturi? vestmar vestmar Buna, Intrebarea mea este cum se face contabilitatea la un site de anunturi , pe care mii de oameni isi publica contra cost un anunt de vanzare auto? In ... (vezi toată discuția)
Emitere factură i.i. ZPR ZPR Bun găsit tuturor! Sunt, de curând, titularul unei Î.I. (6311) și a venit vremea emiterii primei facturi. Vă rog să mă îndrumați astfel încât să ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala mitrache_v mitrache_v Buna ziua si La multi ani! Va rog frumos sa imi spuneti si mie care este articolul din codul fiscal unde spune ca facturile fiscale se emit in 3 exemplare (una ... (vezi toată discuția)