avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt Italia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt Italia

Buna ziua , recunosc cu rusine ca nu am rezistat tentatiei de a fura o pereche de blugi de la zara in Italia din pacate am fost prinsa mi am recunoscut fapta iar prejudiciu adus a fost de 50 euro mentionez ca am fost dusa la politie mi au luat amprentele m au fotografiat deoarece nu am avut niciun document de identificare la mine apoi am semnat o hartie care are mentionat pe ea art 161cpp si 157cpp iar apoi mi au dat drumul .............nu stiu ce s a intamplat pt ca ei vb in italiana iar engleza nu stia nimeni pe acolo bani sa platesc pe loc blugi nu am avut .........m au mai intrebat de adresa unde stau acum si am zis ca nu imi amintesc si nu a fost nici o problema ..........pot sa stiu daca mi au facut dosar penal sau ce s a intamplat pt ca nici amenda nu am primit mentionez ca nu am nici o abatere .....nelamurirea mea este daca mi au facut dosar pt furt sau nu .... o sa am cazierul patat??? va rog din suflet ajutati ma sunt disperata
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:10, 4 Septembrie 2013
Articolul 157 din codul de procedura italian se refera la notificarea prealabila a acuzatului care nu este retinut/arestat, ceea ce inseamna ca aveti dosar pentru fapta comisa.
Intrucat nu ati declarat domiciliul trebuie urmata aceasta procedura prin care vi se aduce la cunostinta invinuirea.
Articolul 161 prevede ca Judecatorul, procurorul sau politia judiciara, invita acuzatul sa declare adresa de domiciliu, loc de munca sau resedinta, in caz contrar notificarea fiind trimisa catre aparatorul din oficiu.
In consecinta ar fi bine sa incercati acoperirea prejudiciului si sa sperati doar la o amenda.
Da, sfatul este deosebit de util si de pertinent.

Nu va jucati cu italienii pentru ca sunt imprevizibili cand e vorba de romani...
Deci acum m am ales cu dosar penal o sa am cazierul patat ::(( Cum pot sa achit prejudiciul daca eu acum m am intors in Romania ?
rebuie sa ma duc perosnal in Italia pt aceasta sau cum as putea sa rezolov ajutati ma va rog
Pot sa trimit pe cineva la politia de acolo sa restitue bani ??
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Politia nu accepta bani pentru restituirea pagubei, pentru acest lucru trebuie discutat cu patronul magazinului. Si nici macar nu stiu daca in Italia o plangere penala poate fi retrasa. In alte tari plangerile penale nu pot fi retrase, dar pagubasul poate cere autoritatilor sa nu pedepseasca fapta comisa.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-au fost furate actele in italia si folosite de catre altcineva si acum mi s-a facut dosar penal pt fals in declaratii lavola lavola Acum 3 ani mi s-au furat actele in Milano (permis buletin si pasaport ), am fost la politie si le-am explicat si m-au sfatuit sa ma duc acasa (Romania ) sa-mi ... (vezi toată discuția)
Furt la locul de munca DimaGeorgian DimaGeorgian Buna ziua, azi am făcut o fapta grea la munca, am furat 120 de lei în produse. Am fost descoperit și acuzat de furt m-am recunoscut fapta și m-au cerut sa ... (vezi toată discuția)
Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)