avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca la desfiintarea postului, firma este obligata sa ofere posturi alternative conform pregatirii angajatului, in preaviz? daca nu sunt alte posturi disponibile, trebuie sa mentioneze acest lucru in scris, in preaviz? Daca are aceasta obligativitate, va rog sa-mi spuneti daca am sanse sa castig un eventual proces cu aceasta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 2 Septembrie 2013
În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.

In practica uzitata de catre angajatori, instiintarea de preaviz cuprinde si mentiunea daca exista sau nu locuri vacante.

Cazurile in care angajatorii au o astfel de obligatie sunt mentionate in art.64 C.mun., si anume:
Art. 64
(1) In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d), precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare preaviz restructurare cu medical ContSters68307 ContSters68307 Buna ziua, In cazul preavizului la incetare CIM prin restructurare post medicalul suspenda perioada de preaviz? In cazul restrucurarii unui post de ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere lalar lalar In conditiile concedierii din motive care nu tin de persoana salariatului, respectiv desfiintarea postului, este obligat angajatorul sa comunice in decizia de ... (vezi toată discuția)
Concediere cu art 61 lit d adipro adipro Daca in CIM perioada de proba este de 90 de zile, dar in dreptul ei spatiul cu perioada este necompletat, poate fi vorba si despre preaviz? (vezi toată discuția)