avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De unde obtin documentele de proprietate inainte de 89
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De unde obtin documentele de proprietate inainte de 89

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cum si de unde pot obtine un document din care sa reiasa ce suprafata de teren au avut bunicii in curte inainte de 1986 cand regimul comunist le-a luat din ea pentru a trece un DN, fara ai despagubii.
M-am adresat primariei cu o cerere in acest sens dar raspunsul a fost uluitor, "suprafata de teren este cea trecuta in titlui de proprietate ca teren intravilan construibli", dar titlul de proprietate a fost emis dupa 1990 si are ca suprafata de teren intravilan exact suprafata care este acum in curte.
Cum pot afla ce suprafata a fost initial.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 22:11, 3 Septembrie 2013
Tot la Primarie solicitati copia Registrului Agricol(daca proprietatea dateaza dinainte de 1960) sau copia documentului de deschidere a rolului fiscal.
Poate gasiti ceva si la ARHIVELE NATIONALE
Daca este deschisa carte funciara inainte de 1986, cereti coala evolutiva, acolo este inregistrata si suprafata terenului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)
Teren fara acte lauryss lauryss daca Xsi Ysunt titulari de rol ai unui teren,asta inseamna ca ei pot fi si proprietari ai aceluiasi teren? (vezi toată discuția)
Loc de casa cumparat cu chitanta de mana liviu777 liviu777 prin anul 1960 bunicul meu a cumparat un teren pt a construi o casa, iar ulterior a mai construit si a 2 casa pe acest teren, ambii bunici au decedat ultimul ... (vezi toată discuția)