avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... loc de casa cumparat cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

loc de casa cumparat cu chitanta de mana

prin anul 1960 bunicul meu a cumparat un teren pt a construi o casa, iar ulterior a mai construit si a 2 casa pe acest teren, ambii bunici au decedat ultimul dintre ei in anul 1999, mama mea ramanand singura mostenitoare ea nemai avand frati vreau sa va spun ca avem chitanta de mana si actele de constructii ale caselor adica autorizatiile de constructii plus contractul de energie electrica, anul acesta mama mea a mers in primarie sa intrebe cum putem face pt a face cadastru pe acest teren si i sa raspuns ca nu figureaza ca ar avea rol bunicul pe acest teren, va mentionez ca suntem la zi cu impozitul pe acest teren, va intreb ce este de facut in acest caz pt a intra in legalitate, va multumesc si daca este nevoie voi reveni cu alte precizari la intrebarile si raspunsurile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:50, 11 Iunie 2011
Hm...ciudat; din moment ce se plateste impozit pe teren, trebuie sa existe deschis macar rol fiscal.
O sa incerc sa va arat 2 variante administrative:
(1)obtinerea Ordinului Prefectului in baza art. 23 din legea 18/1991. Dosarul se depune la primarie sin contine:
- cerere;
- istoric de rol fiscal;
- extras registru posesori 1990 si registru agricol 1986-1990 pentru pozitia aferenta imobilului dvs (de la primarie);
- copie chitanta de mana;
- schita cadastrala pentru imobil (casa plus teren) executata de un expert autorizat (un plan de amplasament 1/2000);
- acte stare civila ale mamei;
- certificat de mostenitor de pe urma bunicilor;
- declaratii ale vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, daca suprafata rezultata din masuratori este mai mare decat cea din acte.
(2) obtinerea titlului de proprietate pentru teren, in baza art. 27 alin.2 indice 1 din legea 18/1991 (cerere adresata prefectului, prin comisia locala de fond funciar si copia actelor doveditoare), insa pentru aceasta varianta va trebuie o adeverinta de la primarie cum ca acea curte nu v-a fost preluata de CAP - este putin mai complicat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului??? julius.jr julius.jr in conditiile enumerate mai jos se mai poate emite ord. prefect?? 1-casa construita in 1965,fara acte dar cu acord parinti, cu perete comun cu casa ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate pe teren florin-soare florin-soare buna ziua, situatia in care ma aflu este ca la casa parinteasca nu exista act de proprietate si nici titlu de proprietate eliberat dupa anul 1991, existand ... (vezi toată discuția)
Acte casa adrian1913 adrian1913 buna ziua, locuiesc cu parintii intr-un imobil construit in 1974. nu avem acte de proprietate propriu-zise, decat rol. cand avem nevoie cerem la primarie ... (vezi toată discuția)