buna ziua,
locuiesc cu parintii intr-un imobil construit in 1974. nu avem acte de proprietate propriu-zise, decat rol. cand avem nevoie cerem la primarie adeverinta de ex. cand am schimbat cartea de identitate. intrebarea mea este: ce demersuri am de facut in vederea obtinerii unui act de proprietate avand in vedere faptul ca bunicul meu , care fiind trecut ca titular in rol a decedat.. in asteptarea unui raspuns va multumesc anticipat
1. Obtinerea calitatii de mostenitor de pe urma bunicului.
2. varianta administrativa a constatarii dreptului de proprietate in baza art. 23 din legea 18/1991 - Ordinul Prefectului. Presupune depunerea unui dosar la primarie, care contine (de principiu):
- cerere;
- acte stare civila ale mostenitorilor bunicului;
- certificat calitate mostenitor de pe urma bunicului
- extras registru agricol 1986-1990 si registru cadastral 1990 pentru pozitia aferenta imobilului (de la primarie);
- istoric de rol fiscal pentru imobil (tot de la primarie);
- schita cadastrala a imobilului realizata de un expert autorizat 9plan amplasament 1/2000)
- declaratii ale vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, daca suprafata rezultata din acte este mai mica decat cea din teren.
3. intabularea curtii in baza OP si a casei in baza unui certificat de atestare a edificarii constructiei, emis tot de primarie.
4. Succes:)!
Drept de proprietate
ghel40
Buna ziua,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie:
Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)