avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita cesionata in favoarea bancii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita cesionata in favoarea bancii

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: am un credit ipotecar de la o banca si conform contractului de credit am obligatia sa inchei o polita de asigurare a imobilului, sa o reinoiesc pana la sfarsitul creditului si sa o CESIONEZ in favoarea bancii.
Surpriza!!!! la sfarsitul lunii august mi-a expirat polita si am incheiat o polita noua, de fapt doua polite (ca asa te "obliga" legea) : cea obligatiorie (de 20.000 EUR) si una facultativa (care are fransiza de 20.000 de EUR pentru riscurile asigurate prin polita obligatorie). De fapt alta este surpriza si anume ca am incheiat cele doua polite cu scrisoare de cesiune in favoare bancii, iar cand m-am dus cu ele la sucursala nu au vrut sa le primeasca pentru ca, mi-au argumentat ei ca trebuie ca banca sa fie beneficiarul.
Ce ma sfatuiti sa fac? Ideea este ca mi se pare normal ca in cazul in care s-a schimbat ceva banca sa ma instiinteze cu referire la legislatia in baza careia a facut modificarea respectiva.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:12, 2 Septembrie 2013
Solicitati in scris bancii, motivul respingerii scrisorilor de cesiune, dupa ce verificati conditiile de contract pe care le-ati semnat(creditul).Corect este ca cesiunea sa fie facuta in limita valorii creditului la data unui eventual risc produs si nu o cesiune totala.(creditul este variabil, fiind descrescator in timp).Daca totusi ati semnat aceasta modalitate de intocmire a politelor, puteti solicita asiguratorului sa emita un supliment de asigurare prin care sa se inscrie in polita beneficiarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare facultativa locuinta CCinezan CCinezan Buna ziua, Daca se poate as dori un sfat in legatura cu urmatoarea chestiune: - am cumparat un apartament cu 3 camera prin credit ipotecar care bineinteles ... (vezi toată discuția)
Asigurare credit si polita pad adi0374 adi0374 Buna ziua, Fratele meu are un credit la Banca Romaneasca pe care il achit eu lunar. Creditul mai are sold de 1.497 eur in prezent. La acest credit fiind cu ... (vezi toată discuția)
Apartament prima casa, banca cere asigurare facultativa la valoare ... silviu1975 silviu1975 Apartament Prima Casa, banca cere asigurare facultativa la valoare mai mare decat cea contractuala Contractul de credit semnat cu banca spune clar ca eu ... (vezi toată discuția)