avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Va solicit ajutorul privind urmatoarea speta:
Suntem 4 giranti la un Contract de imprumut prin C.A.R., pentru un pensionar. Girantii sunt doua persoane cu C.I.M, o persoana cu Contract Prestari Servicii si inca o persoana care are C.I.M suspendat. Titularul contractului de imprumut, respectiv pensionarul, refuza sa achite ratele lunare timp in care se acumuleaza dobanzi.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1. In caz de executare silta a girantilor, care dintre acestia intra la executare ?
2 Poate ( trebuie ) executorul judecatoresc sa actioneze pentru executare doar pensionarul, pensionarul si girantii sau doar girantii?
3. Pot girantii, avand in vedere ca CAR-ul a imprumutat pensionarul fara a avea un fond acumulat de catre acesta,sa preantampine actiunea de executare silita?(depinde trebuie studiat- statutul CAR-ului )!
4. Ce alte cai de evitare a executarii silte mai au girantii ( de exemplu salariu in mana-cash-)?

Multumesc,
Cu respect,
IonD
Cel mai recent răspuns: IonD , utilizator 06:02, 3 Septembrie 2013
Poate fi executat silit debitorul daca are venituri si oricare dintre giranti pana la acoperirea debitului. Girantul sau girantii executati silit au posibilitatea de a se indrepta cu actiune impotriva debitorului pentru recuperarea sumelor retinute.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant intr-un contract de imprumut la c.a.r. razarvescan razarvescan Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care ... (vezi toată discuția)
Imprumut ifn nicol-dd nicol-dd Buna ziua. Am o colega care a luat un imprumut de la C.A.R. Metropolitan iar din diverse motive nu a reusit sa plateasca trei rate. Conform contractului in ... (vezi toată discuția)
Îmi pot recupera,prin justiþie,reþinerile din salariu pentru cã am girat pe cineva care nu ºi-a plãtit datoriile? Patitul Patitul SUMAR: Pornind de la incredinţarea că toţi oamenii sunt \"oameni\",am girat un \"prieten\"la un C.A.R. Deşi suma iniţial împrumutată era de 5000 ... (vezi toată discuția)