avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Retranzitare colet ?!
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Retranzitare colet ?!

Buna ziua !

Am un colet din china cu 4 produse care trebuie sa soseasca in Ro. Am primit mail de la firma care se ocupa cu transportul acestuia spunandu-mi ca este necesara intocmirea unei declaratii de retranzitare pentru care trebuie sa achit o anumita suma, dupa care sa ma prezint in vama, in caz contrar este amenda de ambele parti.
Ceea ce nu inteleg este de ce pana acum nu a fost necesar acest lucru,iar coletul venea direct la usa fara nici o problema.
Poate cineva sa-mi explice ce e cu retanzitarea si amenda? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: street2maxx , utilizator 10:48, 4 Septembrie 2013
Am vorbit cu firma respectiva de curierat care spune ca taxa aceea este pentru ca, coletul sa ajunga de la Sibiu la Cluj, in conditiile in care eu am comandat pe adresa din Cluj, iar pe langa acea taxa eu mai trebuie sa achit si tva la vama (pe langa cei 86 de lei pt drumul Sibiu-Cluj). Mi s-a mai spus ca asa a decis vamesul din Sibiu sa se incheie vamuirea la Cluj, iar cat despre "De ce coletul meu?" mi s-a spus "Foarte multi oameni ne suna si se plang de acest lucru, luam coletele aleatoriu" . E a 3-a oara cand comanda ceva prin ei , dar singura data cand patesc acest lucru.

Cat este de normal ? Unde as putea sa ma interesez ce se intampla de fapt , findca nici doamna respectiva nu stia foarte bine sa-mi explice.
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
street2maxx, utilizator
Tocmai am aflat ca procedeul este urmatorul : Achit suma de 87 RON la firma de curierat si semnez cum ca am primit coletul si e totul ok, dupa care merg eu cu coletul la vama unde trebuie sa gasesc un comisar vamal disponibil sa-mi faca actele si il platesc eu , iar abia apoi trece coletul prin vama si platesc si TVA-ul.

Chiar nu ma ajuta nimeni ? Eu am achitat pt firma asta de curierat rapid care trebuie sa se ocupe de toate , nu sa ma ocup eu personal. Au spus ca asa a decis comisarul din Sibiu.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
street2maxx, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica colet primit din afara ue danescucatalinconstantin danescucatalinconstantin Am primit un colet din China si am mers la OP 7 Vama din Pitesti, unde vamesul de acolo m-a trimis la Vama Pitesti pentru a face o declaratie pe proprie ... (vezi toată discuția)
Comanda de pe ebay anglia mp36 mp36 Bună seara! Am și eu o problemă și vreau să vă cer ajutorul. Zilele trecute am comandat niște produse cosmetice de pe ebay Anglia. Majoritatea sunt ... (vezi toată discuția)
Inregistrare mostra sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua Am o problema legata de inregistrarea in contabilitate a unei achizitii de mostre din China. A fost emisa o factura proforma cu mostra in ... (vezi toată discuția)