avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM suspendat sau incheiat?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM suspendat sau incheiat?!

buna ziua. sotiei mele i s-a suspendat contractul de munca deoarece a intrat in concediu de crestere a copilului. ulterior, firma si-a incetat activitatea in orasul nostru, continuand insa pe alte judete. ce s-a intamplat cu contractul de munca? este in continuare suspendat, sau incheiat?!
multumesc.
Cel mai recent răspuns: iulyt , utilizator 09:48, 4 Septembrie 2013
Nu e obligatoriu sa-i desfaca CIM sotiei dvs in aceasta situatie. Daca i s-a fi desfacut ar fi primit acasa o decizie.
Probabil la revenirea din CCC i se va desface CIM ca urmare a reducerii activ firmei.
@ iulyt

Cum si-a incetat activitatea ?

Art. 60. [interzicerea concedierii cu caracter temporar]
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
....

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

OUG nr.111/2010:
Art. 25
...

(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc pt lamuriri. firma inregistra pierderi pe judetul nostru, deci a dat faliment...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim in cazul salariatei aflata in crestere copil 2 ani irina69 irina69 Buna ziua! As dori sa intreb daca in cazul in care societatea se afla in insolventa, reorganizarte judiciara poate desface contractual unei salariate cu CIM ... (vezi toată discuția)
E legala incetarea contractului de munca pe perioada concediului de crestere copil? Anca Elena Stan Anca Elena Stan In data de 09.08 am intrat in concediul de crestere copil.In data de 26.09societatea inceteaza activitatea ,eu avand la momentul respectiv contractul de munca ... (vezi toată discuția)
O salariata aflata in concediu crestere copil pana la 2 ani poate fi trimisa in somaj? triagis1 triagis1 Buna ziua, As dori sa stiu daca o salariata aflata in concediu crestere copil pana la 2 ani poate fi trimisa in somaj si procedura. Adica se respecta pasii: 1 ... (vezi toată discuția)