In data de 09.08 am intrat in concediul de crestere copil.In data de 26.09societatea inceteaza activitatea ,eu avand la momentul respectiv contractul de munca suspendat.Ieri 27.10 am fost anuntata ca mi s-a incheoat contractul de munca si trebuie sa ma duc sa semnez.E legal?Ma afecteaza cu ceva pe perioada concediului de crestere copil?Ulterior acestor 2 ani pot beneficia de somaj?
1. Codul Muncii
Art. 60.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
2. OUG 111/2010
....
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap
.....
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
3. Legea 202/2002
art.10
...
(6) Concedierea nu poate fi dispusă pe durata în care:
....
b) salariata/salariatul se află în concediul pentru creşterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi;
.....
(7) Este exceptată de la aplicarea prevederilor alin. (6) concedierea pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare, a falimentului sau a dizolvării angajatorului, în condiţiile legii.
3. In speta, salariata/salariatul se află în concediul pentru creşterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi poate fi concediata in cazul dizolvarii societatii.
Situatie: un angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata se afla în concediu de creștere copil; de comun acord cu angajatorul, angajatul își încheie contractul de munca. Pentru a încheia contractul de munca, angajatul semnează o revenire din concediu creștere copil, dar angajatul nu va reveni in activitate de fapt la nici un angajator. Este cumva afectata indemnizația de creștere copil în acest caz?