avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... E legala incetarea contractului de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

E legala incetarea contractului de munca pe perioada concediului de crestere copil?

In data de 09.08 am intrat in concediul de crestere copil.In data de 26.09societatea inceteaza activitatea ,eu avand la momentul respectiv contractul de munca suspendat.Ieri 27.10 am fost anuntata ca mi s-a incheoat contractul de munca si trebuie sa ma duc sa semnez.E legal?Ma afecteaza cu ceva pe perioada concediului de crestere copil?Ulterior acestor 2 ani pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 28 Noiembrie 2023
Cu articol vi s-a incetat c.i.m. si pentru ce motiv ?
Cu articolul 65,alin1.Iar motivul il reprezinta dizolarea unitatii.
1. Codul Muncii
Art. 60.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

2. OUG 111/2010
....
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap
.....
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

3. Legea 202/2002
art.10
...
(6) Concedierea nu poate fi dispusă pe durata în care:
....
b) salariata/salariatul se află în concediul pentru creşterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi;
.....
(7) Este exceptată de la aplicarea prevederilor alin. (6) concedierea pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare, a falimentului sau a dizolvării angajatorului, în condiţiile legii.

3. In speta, salariata/salariatul se află în concediul pentru creşterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi poate fi concediata in cazul dizolvarii societatii.
Bună ziua,

Situatie: un angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata se afla în concediu de creștere copil; de comun acord cu angajatorul, angajatul își încheie contractul de munca. Pentru a încheia contractul de munca, angajatul semnează o revenire din concediu creștere copil, dar angajatul nu va reveni in activitate de fapt la nici un angajator. Este cumva afectata indemnizația de creștere copil în acest caz?
Nu este afectata indemnizația de creștere copil în acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim in cazul salariatei aflata in crestere copil 2 ani irina69 irina69 Buna ziua! As dori sa intreb daca in cazul in care societatea se afla in insolventa, reorganizarte judiciara poate desface contractual unei salariate cu CIM ... (vezi toată discuția)
Concediere mama aflata in cic - raspuns urgent stefania.gheorghiu stefania.gheorghiu Situatia este urmatoarea: - in prezent sunt in concediu pentru ingrijire copil de pana la un an (nascut in ianuarie 2014) - departamentul in care am lucrat a ... (vezi toată discuția)
Loc de munca si indemnizatie Belleaua Belleaua Buna ziua . revin pe forumul dumneavoastra cu rugamintea daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema : Sunt angajat la o firma ... (vezi toată discuția)