Buna ziua,as dori sa stiu cum poate obtine fiica mea ajutorul de somaj?va intreb deoarece a terminat liceul in 2011,si cu parere de rau nici in ziua de astazi nu a gasit un loc de munca(locuim intr-un oras mic).Daca nu a fost angajata niciodata dar poate dovedi ca si-a cautat de munca poate primi acest ajutor?Statul ar trebui sa-i acorde.Ea trebuie sa traiasca cumva,pana isi gaseste de munca.E inuman ce se intampla la noi.Multumesc
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, in calitate de absolventa, trebuia sa se inregistreze la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la absolvirea liceului.
2. Acum, dupa doi ani, este cam tarziu si legea nu permite.
Multumesc pentru raspuns,dar eu va intreb :pentru cine sunt facute aceste legi?fiica mea de cand a terminat liceul a cautat tot timpul de munca:munca..nu...bani ...nu....ce sa mai faca?deja este depresiva...in fiecare zi cauta ..si fara folos..Vi se pare normal?
1. - Nu inteleg de ce ma intrebati pe mine si nu pe cei care au facut legea (Ministerul muncii, Guvernul, Parlamentul).
- Puteti lua legatura cu parlamentarii din colegiul dvs. electoral care cred ca si ei au promis multe in campania electorala.
2. Eu nu stiu ce sa va spun decat ce spune legea.
3 .- Fata dvs. a gresit ca nu a solicitat indemnizatie de somaj imediat dupa absolvire.
- Indemnizatia de somaj era de 250 lei pe luna timp de 6 luni.
4. - Nu mi se pare normal ca o persoana tanara sa nu gaseasca loc de munca dar asta este alta poveste si nu exista nici o lege care sa oblige pe cineva sa o angajeze.
- De altfel, in ultima campanie electorala s-au promis multe locuri de munca (daca nu ma insel, era vorba de 1.000.000 locuri de munca la nivelul tarii).
cred ca nu constientizati ceea ce se intampla de fapt la nivelul intregii tari!fiica mea nu a dorit sa se faca somera,imediat a dorit sa munceasca,si da,va intreb pe dvs,sau nu am voie?si treaba cu locurile de munca e cam......tocmai pentru ca e tanara nu a fost acceptata pentru ca nu are experienta?!si cum sa o dobandeasca daca nu munceste!!halal oameni ne conduc!!si normal ca nu exista o lege care sa oblige la angajare pe cineva,in schimb exista legi care ne omoara cu zile!!!sunt doar pentru cei cu bani si putere!!!
1. - Aveti voie sa intrebati orice dar si noi avem voie sa va raspundem conform prevederilor legale, nu putem sa dam orice raspuns numai sa ne aflam in treaba.
- Este posibil ca unele raspunsuri sa va fie de folos, altele nu.
2. - Noi, cei cei care raspundem pe forum nu suntem vinovati de continutul legilor sau de situatia economica a tarii.
- Vinovatii sunt cei pe care pe care i-am spus in mesajul anterior.
- Vedeti dvs. ca tinerii nu au experienta iar cei cu experienta sunt mai in varsta si iar nu le convine angajatorilor (acestea sunt motive ale angajatorilor pentru a refuza o cerere de angajare).
3. - Eu personal constientizez foarte bine ce se intampla in tara dar, din pacate, nu va pot oferi un loc de munca pentru fiica dvs.
- Din ce stiu eu se mai gasesc locuri de munca prin tara numai ca ar trebui ca fiica dvs. sa mearga in alta parte a tarii, poate gaseste ceva de lucru. Succes!
Somaj absolvent
mb_63
Buna ziua,
fiica mea a absolvit liceul in 2008, pana in prezent a fost studenta dar datorita situatiei financiare a renuntat la facultate. Pana la gairea ... (vezi toată discuția)
Este corect?
riannart
Anul acesta fiul meu a terminat liceul si pe data de 13 septembrie am fost sa introduc actele pentru somaj deoarece nu am gasit nimic de lucru pentru el in ... (vezi toată discuția)