avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este corect?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este corect?

Anul acesta fiul meu a terminat liceul si pe data de 13 septembrie am fost sa introduc actele pentru somaj deoarece nu am gasit nimic de lucru pentru el in perioada in care a terminat liceul si pana la data de 13 septembrie.
La fortele de munca mi s-a spus ca trebuia sa merg cu actele pentru somaj in termen de 60 de zile dupa absolvirea liceului si ca acum este prea tarziu, au trecut cele 60 de zile de dupa absolvire. Eu am gasit un articol de lege pe internet din care eu am inteles ca absolventul este dator ca in cele 60 de zile dupa absolvire sa-si caute de lucru, asa ar fi normal, nu?...si dupa cele 60 de zile daca nu gaseste sa mearga sa-si depuna actele. Acum l-au inregistrat ca somer dar fara plata.
Intrebarea mea este:s-a procedat corect? si daca nu, ce sa fac?
mai jos am copiat si articolul de lege care se refera la persoanele care indeplinesc conditiile de a fi someri.
Multumesc!

Sunt asimilate somerilor persoanele aflate in situatiile prevazute la art.
16 lit. b), daca indeplinesc urmatoarele conditii:

a) sunt absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani,
care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze
in munca potrivit pregatirii profesionale;*
Cel mai recent răspuns: riannart , utilizator 10:06, 17 Septembrie 2010
Buna ziua !
Conform legii 76/2002 , actualiazata , art. 38. - (1) Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor prevazute la art. 17, la cerere, dupa caz, de la data:
.....
l) expirarii perioadei de 60 de zile, prevazuta la art. 17 alin. (2) lit. a);

(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca, in termen de 30 de zile de la aceasta data. ( dupa cele 60 de zile)
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevazut la alin. (3) este termen de decadere din drepturi.
Buna ziua,
De la fortele de munca Bacau, mi s-a spus ca trebuia sa depun cererea de inregistrare in baza lor de date in termen de 60 de zile de la terminarea liceului(iunie 2010), pentru ca ei sa ne caute de lucru in aceasta perioada. Spuneti-mi va rog au dreptate? Ce sa mai fac in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj... dinam dinam se mai poate si in perioada aceasta \\"octombrie\\"..sa se depuna acte pt somaj..??.desi nu am lucrat,am terminat liceul,,nam luat bacalaureatul,,si mi-am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Nechifor-Roxana Nechifor-Roxana Buna.Am absolvit liceul,am luat bacul si m-am inscris la o facultate dar din anumite motive nu ma pot duce la facultate.As vrea sa stiu daca mai pot depune ... (vezi toată discuția)
Somaj Vasilegheorghe1 Vasilegheorghe1 Buna ziua.Am depus cererea de acordare a indemnizatiei de somaj pe 29.07.2015, mentionez ca prima viza trebuie sa o pun pe 27.08.2015. Care sunt lunile in care ... (vezi toată discuția)